Teoria generala a dreptului. Caiet de seminar

DESCRIERE

Data aparitiei: octombrie 2011

Teoria generală a dreptului este o disciplină de referinţă pentru ştiinţa dreptului: ea cuprinde acel set conceptual prin care este explicată realitatea juridică. Teoria generală a dreptului este o disciplină de sinteză: ea preia de la ştiinţele juridice de ramură datele esenţiale privind formele de manifestare particulare ale dreptului şi, pe cale de abstractizare, formulează modele explicative pentru întregimea dreptului.

Conştienţi fiind că Teoria generală a dreptului nu este o disciplină dintre cele mai accesibile înţelegerii de către studentul anului I, dar afirmând cu toată responsabilitatea că dreptul nu poate fi înţeles în afara conceptelor pe care le explică aceasta, prezentul caiet de seminar vine în întâmpinarea unor cerinţe de ordin practic-aplicativ. Veţi găsi în acest caiet de seminar exemple necesare clarificării cunoştinţelor teoretice, exerciţii juridice variate, extrase din acte normative la care se fac trimiteri, un mic dicţionar terminologic, adagii şi expresii juridice latineşti uzuale, elemente de metodologie juridică, informaţii utile pentru redactarea unui referat, şi, nu în ultimul rând, aplicaţii şi scheme menite să faciliteze înţelegerea noţiunilor fundamentale cu care operează Teoria generală a dreptului.

Caietul de seminar nu îşi propune reiterarea tuturor informaţiilor cuprinse în curs, însă se doreşte a fi un sprijin real pentru studentul care urcă primele trepte ale cunoaşterii fenomenului juridic.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec