TEORIA ALGORITMICA A GRAFURILOR. VOLUMUL I: NOTIUNI FUNDAMENTALE. VOLUMUL II: RETELE, CUPLAJE, COLORARI, PLANARITATE

TEORIA ALGORITMICA A GRAFURILOR. VOLUMUL I: NOTIUNI FUNDAMENTALE. VOLUMUL II: RETELE, CUPLAJE, COLORARI, PLANARITATE
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-2220-4
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 528
Format: 17x24
Categoria: Calculatoare

DESCRIERE

Cartea se adresează unui cerc larg de cititori: matematicieni, ingineri, economişti, studenţi, viitori informaticieni, elevi din clasele terminale de liceu, preocupaţi în activitatea lor de probleme de optimizare. Totodată, ea poate constitui un material auxiliar preţios pentru perfecţionarea profesorilor din învăţământul preuniversitar, precum şi în pregătirea unor activităţi de laborator în specializările cu profil informatic din învăţământul superior.

Din cele peste 300 de probleme propuse, pentru aproape 90 dintre ele au fost date rezolvările complete, însoţite şi de exemple de execuţie. În vederea evaluării celor mai bune performanţe ale algoritmilor analizaţi, s-a încercat prezentarea mai multor variante de implementare, folosind în acest sens structuri de date diferite.

Volumul al doilea cuprinde aspecte teoretice şi numeroase aplicaţii practice, rezolvate sau propuse spre rezolvare, din următoarele domenii:

  •  Reţele de flux şi drumuri critice
  •  Cuplaje în grafuri
  •  Probleme de colorare a grafurilor
  •  Grafuri planare şi grafuri aleatoare.

            Ultimul capitol al acestui volum este dedicat prezentării a două biblioteci interactive pentru grafuri: MATGRAPH – utilizabilă cu ajutorul mediului de programare MATLAB – şi BGL, ce poate fi apelată  în medii de programare C++.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec