Tatal meu, Beria. In inima puterii staliniste

Tatal meu, Beria. In inima puterii staliniste
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 544
Format: 13x20

DESCRIERE

„Beria a fost o enigmă: poliţai care semăna groaza şi reformator deopotrivă. Nicio altă carte n-a reuşit să pătrundă atât de bine în străfundurile caracterului său dinamic.”

–        Robert Service

 

„Cea mai bună sursă contemporană de informaţii despre regimul lui Stalin.”

–        Le Figaro

 

„Lectură obligatorie despre Himmler Roşu.”

–        Le Nouvel Observateur

 

„O poveste captivantă despre putere, dragoste şi moarte.”

–        The Sunday Times

 

Sergo Beria s-a născut în Georgia la 28 noiembrie 1924. Stalin – aflat în relaţii amicale cu mama lui – mergea des în vizită la Beria. La fel şi Svetlana, fiica lui Stalin. După ce Lavrenti Beria, temutul comisar al poporului pentru afaceri interne şi mâna dreaptă a lui Stalin, a fost executat, fiul său Sergo a fost arestat şi apoi eliberat după un an şi jumătate de detenţie. Fiindu-i interzis să intre în Moscova şi obligat să-şi schimbe numele, el a continuat să lucreze pentru Hruşciov ca inginer expert în rachete, în vreme ce soţia lui, o nepoată a lui Gorki, a rămas cu copiii la Moscova.

 

Françoise Thom este specialistă în istoria comunismului sovietic şi predă la Sorbona. Cartea se bazează în mare parte pe discuţii avute de ea cu autorul. Notele, care-i aparţin, alcătuiesc un amplu comentariu al mărturiei lui Sergo Beria, având la bază studiul exhaustiv al unor documente de arhivă existente şi desecretizate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.043 sec