Tămăduitorul

Tămăduitorul
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 232
Format: 13x20

DESCRIERE

O poveste despre supraviețuire, loialitate și puterea voinței

Cu două zile înainte de Crăciun, locuitorii din Helsinki se zbat să supraviețuiască schimbărilor climaterice catastrofale. Ploaia parcă nu se mai oprește, tunelele metroului sunt inundate, mașini abandonate ard în flăcări pe străzi, iar autoritățile lansează avertizări de epidemii.
Într-o atmosferă apocaliptică, de sfârșit de lume, un bărbat își caută soția dispărută. Tapani Lehtinen, unul dintre puținii oameni dispuși să mai trăiască în oraș, se angajează într-o căutare frenetică.
Pe măsură ce avansează în cercetările lui, Tapani descoperă din ce în ce mai multe secrete din trecutul Johannei. Secrete care sunt legate chiar de crima pe care aceasta o investiga.

„În thrillerul distopic al lui Antti Tuomainen, povestea de dragoste, dezastrul climateric și crima politică se împletesc într-o scriitură densă și matură, din care răzbate atmosfera întunecată a ținuturilor nordice." - Weekendavisen (Danemarca)

„Încărcat de suspans și stranietate, romanul lui Tuomainen îți taie răsuflarea. Dominat de teamă și fascinație totodată, nu te poți opri din citit." - Turun Sanomat (Finlanda)

„Stilul limpede și precis, precum și dialogul alert ale lui Tuomainen îl plasează în cea mai bună tradiție a romanului noir. Intensitatea atât a intrigii, cât și a narațiunii amplifică realismul aspru al stilului său." (Motivația acordării distincției The Clue Award pentru Cel mai bun roman polițist finlandez din 2011)

„Primise primul e-mail imediat după ce fusese ucisă familia aceea din Tapiola. Tămăduitorul, un simplu pseudonim, își asumase răspunderea pentru crimă. În acel e-mail îi explicase Johannei că el se răzbună în numele simplilor cetățeni, susținuse că este ultima voce a adevărului într-o lume sortită pieirii, că este Tămăduitorul unui Pământ măcinat de boli. Și de aceea îl ucisese pe industriașul acela împreună cu familia sa. Și de aceea va continua să-i ucidă pe toți cei care, după spusele lui, provocaseră schimbările climaterice tot mai accentuate." – Antti Tuomainen , Tămăduitorul

Presa finlandeză a caracterizat Tămăduitorul – povestea unui scriitor care își caută cu disperare soția într-un Helsinki post-apocaliptic – drept un roman „pe care nu-l lași din mână". Adresând o provocare rețetei scandinave de a scrie romane polițiste, Tuomainen lucrează la cel de-al patrulea roman al său.

Scriitorul finlandez Antti Tuomainen, născut în 1971, a fost un copywriter apreciat în industria publicității înainte de a-și face debutul literar, în 2007, ca autor de romane polițiste. Doi ani mai târziu, îi apărea cartea Păzitorul fratelui meu, care a fost primită foarte bine de critică.
Al treilea roman al lui Tuomainen, Tămăduitorul, a fost răsplătit cu The Clue Award pentru Cel mai bun roman polițist finlandez din 2011. Astfel s-a născut o voce nouă și extrem de convingătoare a genului noir și polițist.

Titlul original: Parantaja
Publicată prin acord cu Salomonsson Agency, Suedia
Limba originală: germană
Traducere de: Laura Karsch
Anul apariţiei: 2012

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă

Nr. de pagini: 232

ISBN: 978-973-707-694-6

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0139 sec