Taină şi sens în Povestea vieţii mele, capodopera Mariei, Regina României

Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0845-7
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 296
Format: 13x20

DESCRIERE

Cartea Cristinei Ungureanu despre lucrarea autobiografică Povestea vieții mele a Reginei Maria analizează narațiunea ca discurs literar, făcându-ne să înțelegem virtuțile artistice ale unei creații obturate de regimul comunist vreme de circa patru decenii. Cu toate aceste avataruri, Regina a intrat de mult în istorie și în legendă, fiind cea mai cunoscută Doamnă a Țării de pe tot parcursul vieții românilor ca popor.

 

Lucrarea de față este scrisă atât cu mijloacele consacrate ale investigației științifice, cât și cu patos, cu dăruire, cu multă căldură omenească. Prin pana Cristinei Ungureanu, Regina noastră de suflet reînvie deopotrivă maiestuoasă și sensibilă, demnă și calmă, suverană și țărancă în ie românească, soră medicală și mamă a tuturor luptătorilor căzuți în război. Ni se demonstrează că stilul literar al Poveștii vieții mele este demn de orice operă beletristică de marcă și de orice autor de bestseller. Astfel renaște pentru noi, la început de mileniu al treilea, un chip ca o icoană de preț – chipul Reginei Maria –, prezent în Panteonul național și oferit ca o ofrandă românilor.

 

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române

 

Instrumentele de analiză folosite în lucrare, ale lingvisticii şi limbajului în general, au fost edificatoare în revelarea sensului textului literar al Reginei Maria, în care autoarea dă dovadă de maturitate creatoare, reuşind să făurească o operă pe care generaţiile următoare o vor avea ca mărturie a geniului său creator.

– Cristina Ungureanu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0455 sec