Tactica jocului de sah. Arta combinatiilor (CD inclus) vol. 2 - Mihai Ciobanu

Preț: 84,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 395
Format: 17x24
Categoria: Sport

DESCRIERE

Ce veţi găsi în această carte:

1.    Expunerea sistematică prin exemple simple a noţiunilor de bază.
2.    Numeroase exerciţii pentru însuşirea noţiunilor, regulilor şi principiilor strategice şi tactice ale jocului de şah.
3.    Exerciţii pentru antrenament şi teste de evaluare, partide comentate şi partide de portofoliu pentru ficeare temă în parte.
4.    Fiecare lecţie are o structură didactică care asigură eficienţa predării şi însuşirii cunoştinţelor: prima parte a lecţiei cuprinde definiţiile şi prezentarea noţiunilor pe baza unor poziţii riguros alese şi comentate, partea a doua propune mai multe poziţii pentru munca individuală în clasă sub supravegherea profesorului, urmează un exemplu practic comentat luat din partidele jucate de marii maeştri de şah, apoi o partidă practică comentată pentru ca elevul să nu piardă nici un moment din vedere aspectul practic şi faptul că o partidă de şah este un tot unitar. Lecţia se încheie cu un test de evaluare astfel încât profesorul şi elevii să vadă temele pe care trebuie să se insiste şi în sfârşit avem şi câteva partide tematice de portofoliu (luate din practica marilor maeştri de şah) care ilustrează dinamica unei partide de şah şi care ne pun în faţa unor situaţii reale care ilustrează tema abordată în fiecare lecţie. Metoda propusă în această carte asigură predarea eficientă a principiilor jocului de şah chiar dacă profesorul nu ştie şah.
5.    O altă particularitate a acestei cărţi constă în faptul că CD-ul care însoţeşte cartea are bazele de date cu toate poziţiile şi partidele din carte analizate pe larg cu un program specializat şi extrem de eficient, ChessBase. Acest program vă permite să urmăriţi „pe viu" fiecare partidă şi să încercaţi şi variante proprii, de asemenea programul vă spune în ficare moment care este cea mai bună mutare şi face o analiză exhaustivă a variantelor. Acest program vă permite să evoluaţi foarte rapid şi să vă profesionalizaţi.
6.    Pe CD găsiţi şi o serie de lecţii sub forma unor filme care prezintă noţiunile şi tehnicile de bază pentru copiii mici care nu ştiu încă să citească, de exmplu copiii de grădiniţă şi elevii din clasa 1.
7.    Pe CD găsiţi şi programe de şah care vă ajută să exersaţi ori de câte ori doriţi ceea ce va imprima un ritm alert evoluţiei spre profesionism a oricărui om care este suficient de insistent. Cunoştinţele din acest volum sunt suficiente pentru a ajunge cel puţin un şahist de categoria 1, dacă, pornind de la zero, sunteţi dispuşi să vă pregătiţi zilnic în jur de două ore timp de doi ani. Performanţa cere multă pasiune, determinare, efort şi răbdare.
 
DIN CUPRINS:
 
Capitolul 1: Recapitulare si completări
Lectia 1: Tabla de şah, notarea poziţiilor mutărilor, şah. mat, pat, remiza, captura, en-passant, şah-captură, maturi celebre, combinaţii de mat, şah etern, maorisca, regele în centru.
Lectia 2: Atacul dublu.
Lectia 3: Şahul şi atacul prin descoperire. Şah dublu.
Lectia 4: Legătura.
Lectia 5: Linia 7/2 în stăpânirea turnurilor sau turn damă şi alte figuri
Lectia 6: Slăbiciunea ultimei/primei linii
Lectia 7: Coloane deschise. Mobilitatea turnurilor.
Lecţia 8: Pioni înapoiaţi pe coloane semideschise 'Lecţia 9: Pioni liberi, transformarea pionilor
Lectia 10: Mobilitatea figurilor. Dezvoltarea. Centralizarea. Cooperarea.
Lecţia 11: Nebunii şi structura de pioni (mobilitatea nebunilor, perechea de nebuni)
Lectia 12: Perechea de nebuni în diagonale deschise
Lecţia 13: Mobilitatea turnurilor
Lectia 14: Rocade inverse

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0185 sec