Supravietuitorii. Monarhia la inceputul secolului XXI

Supravietuitorii. Monarhia la inceputul secolului XXI
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-135-758-4
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 656
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Cu un cuvânt-înainte şi un capitol despre monarhia română de ADRIAN CIOROIANU

Peter Conradi este autorul cărţii The King’s Speech („Discursul regelui”), după care a fost realizat, în 2010, filmul cu acelaşi nume, câştigător al mai multor premii Oscar, inclusiv cel pentru regie, cel mai bun scenariu şi cel mai bun actor în rol principal – Colin Firth (interpretul lui Bertie, viitorul George al VI-Lea).

„Nu contează dacă acela care citeşte este un monarhist convins sau un republican pasionat; ceea ce rămâne important, până la ultima dintre filele cărţii, este subiectul de meditaţie ca atare, şi anume cum se face că monarhia – una dintre instituţiile cele mai fragilizate de tulburele secol al XX-lea – a reuşit să treacă pragul noului mileniu, cu tot alaiul de crize sau victorii, contestări sau adulări care o însoţesc.” – Adrian Cioroianu

„O carte cu un anumit mesaj, spus într-un mod cât se poate de antrenant.” – A.N. Wilson, The Spectator

„Supravieţuitorii… o carte foarte plăcută, plină de fapte relevante şi poveşti amuzante.” – The Sunday Times
Despre autor


Peter Conradi

Scriitorul şi jurnalistul britanic Peter Conradi este autorul mai multor cărţi – printre care se numără şi Hitler’s Piano Player: The Rise and Fall of Ernst Hanfstaengl – şi are o mare experienţă, după anii petrecuţi în postul de corespondent la Bruxelles, Zürich şi Moscova. Din 1998 lucrează pentru prestigiosul ziar londonez The Sunday Times. A scris, împreună cu Mark Logue, nepotul lui Lionel Logue, logopedul regelui George al VI-lea, cartea The King’s Speech: How One Man Saved the British Monarchy („Discursul regelui. Cum a reuşit un om să salveze monarhia britanică”), care a devenit bestseller în Statele Unite ale Americii, Canada şi Marea Britanie. În 2010, regizorul britanic Tom Hooper a realizat filmul cu acelaşi nume, avându-i ca protagonişti pe Colin Firth (în rolul lui Bertie, viitorul George al VI-lea) şi Geoffrey Rush (în rolul lui Lionel Logue).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec