Suntem sclavi! In mintea stramba si lucrul bun se stramba! Parintele Arsenie Boca

Suntem sclavi! In mintea stramba si lucrul bun se stramba! Parintele Arsenie Boca
Preț: 21,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2015
Pagini: 191
Format: 13x20

DESCRIERE

Suntem sclavi! In mintea stramba si lucrul bun se stramba! Parintele Arsenie BocaSemanatorul este o carte..., cu cifru, dacă mă pot exprima astfel. Dacă nu ştii anumite lucruri din scrierile Sfintilor, nu înţelegi mare lucru.

Totuşi, cartea Semănatorul te îndeamnă să cauţi anumite subiecte în Scriptură şi la Sfinţi, motiv pentru care se şi numeşte astfel.

Adică semeni şi aştepţi să crească. Dacă s-a vândut atat de bine, înseamnă că scopul ei a fost îndeplinit. Această nouă carte, însă, este mult diferită de Semănătorul şt probabil şi mai incisivă.

Asta caută şi oamenii pina la urmă.... Mai lucrăm şi cu materialul clientului... Un material prost se poate uneori transforma într-o haină de firmă, nu?!

- De ce aţi spus că ceea ce veţi publica trebuie să se afle sub motto-ul: "In mintea strâmbă şi lucrul bun se strâmbă?''

- Deoarece cred că aceste cuvinte, care aparţin Părintelui Arsenie Boca, definesc foarte bine mentalitatea lumii moderne. Avem ceea ce nu am visat vreodată, material vorbind, dar înţelegerea rosturilor facilităţilor modernismului este atât de deformată, încât ai sentimentul că nu mai asişti la evoluţia omenirii, ci la căderea ei psihică, morală şi materială, la moartea ei programată şi sigură.

Rostul vieţii acesteia, spunea Sfântul Serafim de Sarov, este obţinerea Harului Duhului Sfânt; pe când Harul este confundat astăzi cu o formulă... nici măcar magică, ca în poveşti, ci una de laborator, un proces chimic.

Privesc neputincioasă de vreo doi ani încoace la degradarea lumii, la îndobitocirea ei (se încearcă cel puţin} şi mă întreb la ce nivel de degradare am ajuns eu însămi.

Te simţi obligat să reevaluezi periodic, mai des ca de obicei, toate sistemele care îţi coordonează viaţa. Altfel, te poţi trezi de la o lună la alta sau chiar de la o săptămână la alta, în derapaj psihic şi moral, în special.

Am această experienţă a derapajelor, pe care cu greu le-am înţeles şi, târziu, le-am dat o notă pozitivă, deee... şcoală sau şcolarizare. Cred că acest derapaj ar trebui să se oprească, să îl oprească cineva cumva şi omenirea să o apuce pe drumul cel bun.

Evident, acel cineva nu pot fi eu, sau doar eu, şi nici drumul bun nu va fi apucat decât de vreo câţiva, dar măcar îmi fac datoria. A încerca să faci, totuşi, ceva e mult mai mult decât a nu face nimic.

Dumnezeu cere mare şi înfricoşătoare socoteală celor care ar fi putut face ceva pentru fraţi şi nu au făcut. Până la urmă, omeneşte vorbind, nu te simţi confortabil dacă ai sentimentul că nu ai contribuit cu nimic la bunăstarea unei societăţi.

Unii ar râde, dar e de fapt datoria noastră a tuturor să facem cât de puţin pentru aproapele. Cel care nu face nimic, spunând ceva de genul: „Ei, dar n-o să schimb eu lumea acum!"...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0145 sec