Sucuri din legume. 30 de retete pentru detoxifiere, energie, sanatate si vitalitate

Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor: Joanna Farrow
Editura: Litera International
Anul publicării: 2015
Pagini: 159
DESCRIERE
Sucuri din legume. 30 de retete pentru detoxifiere, energie, sanatate si vitalitate - Joanna Farrow
O modalitate excelenta de asimilare a principiilor nutritive esentiale din legume intr−un mod extrem de gustos si de placut, sucurile din legume sunt foarte usor de facut, sarace in zaharuri, iar majoritatea contin doar jumatate din caloriile pe care le contin sucurile din fructe.
Din carte
Tehnici de stoarcere si de amestecare
După ce ai achiziționat echipamentul necesar pentru prepararea sucurilor și a amestecurilor, poți trece la treabă. Pentru cât mai multă prospețime și o aromă intensă, pregătește fructele și legumele chiar înainte de a le stoarce.
Fiecare tip de aparat are anumite recomandări specifice. Citește întotdeauna instrucțiunile de folosire înainte de a utiliza echipamentul pentru prima oară.
Storcătoare centrifugale și prin presare
O modalitate excelenta de asimilare a principiilor nutritive esentiale din legume intr−un mod extrem de gustos si de placut, sucurile din legume sunt foarte usor de facut, sarace in zaharuri, iar majoritatea contin doar jumatate din caloriile pe care le contin sucurile din fructe.
Din carte
Tehnici de stoarcere si de amestecare
După ce ai achiziționat echipamentul necesar pentru prepararea sucurilor și a amestecurilor, poți trece la treabă. Pentru cât mai multă prospețime și o aromă intensă, pregătește fructele și legumele chiar înainte de a le stoarce.
Fiecare tip de aparat are anumite recomandări specifice. Citește întotdeauna instrucțiunile de folosire înainte de a utiliza echipamentul pentru prima oară.
Storcătoare centrifugale și prin presare
Cu toate că storcătoarele centrifugale și prin presare au moduri diferite de funcționare, pregătirea fructelor și a legumelor, precum și principiile de bază de utilizare a aparatelor sunt asemănătoare.
Alege ingrediente cu coaja tare și reține că majoritatea fructelor și a legumelor nu necesită decojirea înainte de folosire. Totuși, sâmburii mari, cum are avocado, de exemplu, trebuie îndepărtați.
Alege ingrediente cu coaja tare și reține că majoritatea fructelor și a legumelor nu necesită decojirea înainte de folosire. Totuși, sâmburii mari, cum are avocado, de exemplu, trebuie îndepărtați.
- Toate fructele și legumele cu coajă trebuie să fie frecate cu o perie tare, sub jet de apă rece, pen tru îndepărtarea murdăriei. In cazul unor reziduuri ceroase, folosește puțin săpun sau detergent de vase pentru dizolvarea lor, apoi clătește bine sub jet de apă rece.
- Pentru scoaterea sâmburilor mari, cu ajutorul unui cuțit mic, ascuțit, taie fructul circular pe lungime, apoi răsucește ușor pentru a obține astfel două jumătăți. Infige lama cuțitului adânc în sâmbure, rotește și desprinde.
- Legumele cu frunze, cum ar fi varza, salata sau spanacul, pot fi și ele trecute prin storcător. Folosește și frunzele exterioare, care au mai mulți factori nutritivi, însă numai după ce le-ai spălat foarte bine.
- La introducerea ingredientelor prin tubul de alimentare al storcătorului, trebuie să folosești dispozitivul de împingere al aparatului. Nu uita să așezi sub gura aparatului un pahar sau un vas pentru colectarea sucului, în scopul de a evita împrăș-tierea luipe suprafața de lucru.
- Trece ingredientele prin aparat în cantități adecvate, Taie fructele și legumele mai mari în patru, de exemplu, și încearcă să le alternezi pentru a obține un suc cât mai omogen. Dacă introduci prea multe bucăți de fructe sau de legume deodată, ori împingi bucăți prea mari, aparatul se va bloca.
Sfatul bucătarului
Atunci când storci mai multe tipuri de fructe sau de legume, alter nează ingredientele tari (morcovul, de pildă) cu cele moi (varza, de pildă).
Această alternanță are ca efect un jet continuu de suc și împiedică blocarea aparatului. Dacă ai o legumă mai lungă, apasă cu dispozitivul de împingere până când vârful dispare.
CUPRINS:
Introducere
Echipamentul de bază
Cumpărarea și păstrarea fructelor și legumelor
Tehnici de stoarcere și de amestecare
Curățarea storcătoarelor, a blenderelor și a roboților de bucătărie
Legumele rădăcinoase și tuberculii
Legumele frunzoase și cruciferele
Fructele legume
Cucurbitaceele
Legumele cu păstăi, lujeri și bulbi
Plantele aromatice, condimentele și suplimentele nutritive
Băuturi pentru micul dejun
Amestec detoxifiant
Suc de morcovi și ghimbir
Suc vitalizant
Energizant de dimineață
Tonic cu iarbă de grâu
Amestec delicios cu germeni de fasole
Tonic pentru ochi strălucitori
Tonic cu mere și verdețuri
Energizant cu fenIcul
Energizant bogat în fier
Energizante pentru întreaga zi
Băutură energizantă de păstârnac
Suc pe bază de busuioc
Suc de ginseng
Tonic pentru imunitate
Tonic de legume
Tonic rubiniu
Suc „gazpacho"
Mix de salată liniștitor
Suc aromat de țelină
Energizant din broocoli
Deliciu roșu aprins
Detoxifiant cu avocado
Suc de păstăi dulci.
Specialități delicioase
Bloody Mary picant
Dovleac cu scorțișoară
Tonic cu ardei iute
Deliciu de avocado și lime
Suc de roșii uscate la soare, portocale și tarhon
Smoothie de avocado și lămâie
Tonic de fructe și legume
Suc acidulat de kiwi, castravete și ghimbir
Tonic verde cu mușețel
Index
Energizant pentru efort fizic
RECENZII