Succesiunea. Federatiei Ruse la Conventia de la Belgrad cu privire la regimul navigatiei pe Dunare (1848) si la Comisia Dunarii

Succesiunea. Federatiei Ruse la Conventia de la Belgrad cu privire la regimul navigatiei pe Dunare (1848) si la Comisia Dunarii
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 110
Categoria: Privat

DESCRIERE

Data aparitiei: Martie 2012


Soarta noastră economică depinde şi astăzi de Dunăre - cale de navigaţie cu posibilităţi de a face legătura între Marea Neagră şi Marea Nordului prin Canalul Main, sursă ieftină de energie (nodurile hidrotehnice), sursă de apă pentru navigaţie şi altele - numărul localităţilor situate pe malul românesc al Dunării atestând, din plin, însemnătatea pentru noi a Dunării (a bătrânului Danubiu). (…)

Dar chiar ca România să renunţe (neaveniţii guvernanţi care ne-ar fi făcut un serviciu dacă nu se proţăpeau pe funcţii) la şansa care se ivise de a scăpa de stăpânul de o jumătate de secol şi să menţină pentru succesoarea Rusiei - Federaţia Rusă -, privilegiul ca, din poziţia oficială oferită, să o poată controla, admonesta, este incredibil. (…)

Subiectul lucrării de faţă scoate la suprafaţă o temă specială, una aproape uitată de pe lista de obiective a diplomaţiei române (nici în trecut lucrurile nu au stat altfel) - ca importanţă pe care o are pentru România, delicată cât priveşte consecinţele asupra noastră pe care o teză sau alta le antrenează şi complexă - de subtilitate juridică aparte, cât priveşte încadrarea în drept şi argumentele avansate pentru susţinerea sau combaterea unei teze sau a alteia; felicit autorul pentru modul cum şi-a construit expunerea spre a-şi dezvolta subiectul şi de a-şi argumenta punctele de vedere, precum şi nivelul ridicat al analizei juridico-politice pe care a reuşit să o facă. (…)

Ambasador Ion M. Anghel

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.069 sec