Strada sardinelor

Strada sardinelor
Preț: 24,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 232
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Ioana‑Miruna Voiculescu

John Steinbeck a primit Premiul Nobel pentru Literatura in anul 1962.

Romanul Strada Sardinelor a fost ecranizat in regia lui David S. Ward, cu Nick Nolte in rolul principal.

Personajele din romanul Strada Sardinelor isi duc viata la periferia oraselului Monterey, printre pescariile de sardine. Doc, protagonistul povestii, este biolog marin, studiaza si aduna creaturi ale oceanului de pe toata coasta Californiei. Majoritatea acestora sint trimise la universitati, muzee si laboratoare de pe intreg continentul. Insa, dincolo de pasionanta sa activitate, Doc este un personaj excentric pentru cei din jurul sau: un individ maruntel cu o barba impresionanta si accese de furie oarba. Insa poate fi si cea mai charismatica si amabila fiinta din lume, genul de om care isi scoate palaria cind trece pe linga un ciine, iar ciinele ii raspunde cu un zimbet – si, de asemenea, un excelent asculta­tor, curios sa afle cite ceva despre oricine, astfel incit toata lumea care il cunoaste ii arata simpatie. Acesti oameni simpli si sinceri, stingaci si nepriceputi intr-ale vietii vor deveni, noua ani mai tirziu, protagonistii celebrului roman Joia dulce.

„Drumul marii experiente a Vestului se sfirseste cu Strada Sardinelor de pe tarmul Pacificului; dar, in loc sa faca din acest sfirsit un motiv de disperare, Steinbeck isi roaga pur si simplu cititorul sa observe cu atentie ceea ce se afla la capatul pamintului, la fel cum Doc cerceteaza Marele Ochi de Apa din Monterey. Aici vietuiesc personaje aduse parca de valurile oceanului: Mack si baietii, Doc, Dora Flood, Lee Chong si, cel mai extravagant dintre toti, Henri, artistul ce construieste o barca cu care ii e teama sa navigheze. Cu totii traiesc la marginea societatii, insingurati si totusi impreuna, depinzind unii de altii pentru a supravietui.” (Susan Shillinglaw)

„Strada Sardinelor este cel mai frumos omagiu adus de Steinbeck tinutului sau natal: o lume cruda si aspra, dar populata de personaje pitoresti care ii confera caldura, exuberanta si culoare.” (Daily Telegraph)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.089 sec