Statutul juridic si puterile administratorului in societatea comerciala

Statutul juridic si puterile administratorului in societatea comerciala
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 380
Categoria: Comercial

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2011

În contextul alinierii legislaţiei interne la aquis-ul comunitar, al implementării principiilor de guvernare corporativă în dreptul intern, al numeroasele modificări legislative survenite în ultimii ani în domeniul societar, precum şi introducerea pe scena dreptului românesc a unui nou sistem de administrare a societăţii pe acţiuni (sistemul dualist) cu noi "protagonişti": directoratul şi consiliul de supraveghere şi reguli diferite de numire, componenţă, atribuţii, se impunea reevaluarea statului juridic al administratorului, a poziţiei pe care acesta o deţine în societatea comercială.

Aceasta cu atât mai mult cu cât, dispoziţiile noului Cod civil - Legea nr. 287/2009 reconfigurează natura raporturilor juridice dintre administrator şi persoana juridică (societatea comercială) cu importante implicaţii asupra răspunderii juridice a acestuia faţă de societate, dar mai ales faţă de terţi.

În acest cadru legislativ, în demersul întreprins am încercat să găsim răspunsul la întrebarea esenţială şi anume calitatea în care administratorul acţionează în raporturile cu societatea şi în raporturile cu terţii - mandatar sau organ al societăţii?

Lector univ. dr. Carmen Todică

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.049 sec