STATELE LUMII CONTEMPORANE

STATELE LUMII CONTEMPORANE
Preț: 59,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 384
Categoria: Enciclopedii

DESCRIERE

Descriere

Statele lumii contemporane isi propune sa evidentieze principalele caracteristici geografice, istorice si economico-sociale ale statelor lumii, in contextul profundelor mutatii care au loc in perioada contemporana.

Prima parte a lucrarii este consacrata unor aspecte teoretico-metodologice care privesc statul ca sistem geografic si social-politic, alcatuit din teritoriu si populatie, capitala ca nucleu politic al statului si granitele ca organism periferic al acestuia, tipurile de state si caracteristicile lor.

Lucrarea se continua cu o radiografie a tuturor entitatilor statale din lume la inceputul celui de-al doilea deceniu al mileniului trei, folosind indicatori semnificativi, compatibili, din cele mai recente surse statistice ONU, corelate cu lucrari similare, de prestigiu, din literatura internationala de profil.

Centrul de greutate il reprezinta monografiile regionale, alcatuite la nivelul fiecarui stat si structurate in patru sectiuni: date generale, cadrul natural, repere istorice si repere socioeconomice. Fiecare dintre cele 193 de state este precedat, in policromie, de cate o schita de harta si de simbolistica statului respectiv (drapel si stema).

Prin structura si volumul mare de informatii recente, lucrarea are o larga arie de adresabilitate, fiind utila atat specialistilor, elevilor, studentilor, cat si celor care calatoresc, publicului larg, interesat de cunoasterea modificarilor din lumea contemporana.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.146 sec