Spionul lui Stalin. Richard Sorge si reteaua de spionaj din Tokio

Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 512
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

„Pentru cititorul interesat de cărți de factură politică, cum sunt şi cele care tratează mari scandaluri de spionaj, cartea lui Robert Whymant ar trebui să fie perfectă sub toate aspectele. Cu pasiune și iscusință, Whymant a fost destul de ambițios încât să evite capcanele pe care o astfel de legendă le poate întinde și atât de perseverent încât să-și petreacă douăzeci de ani cu investigații pentru a afla adevărul despre Richard Sorge.

Cartea ne înfățișează destinul unui spion remarcabil, un bărbat arătos, cu trăsături puternice și privirea tăioasă, care mergea șchiopătând din cauza unei răni căpătate în primul război mondial.

O rafală de şrapnele îi sfărâmase oasele. Chirurgii i-au salvat atunci picioarele, dar stângul era cu doi centimetri mai scurt decât dreptul. Cu trecerea anilor, își transformase handicapul într-un avantaj, lăudându-se cu rănile de pe corpul său, cicatricele fiind mărturii ale curajului mai puternice decât orice decorații. Femeilor le era greu să-i reziste”. - Stejărel Olaru
Despre autor


Robert Whymant

Robert Whymant (29 noiembrie 1944 – 26 decembrie 2004), scriitor şi jurnalist britanic, a lucrat pentru The Guardian, The Times şi The Daily Telegraph.

Născut la Luton, a studiat limbile orientale la Universitatea Cambridge.

În 1972 s-a mutat în Japonia, de unde trimitea corespondenţe de presă, inclusiv pentru ziare din Australia, dovedindu-se un excelent cunoscător al realităţii nipone, în toate dimensiunile ei: politică (sub 14 premieri), afaceri, modă, finanţe, turism, societate, diplomaţie etc. A fost unul dintre puţinii corespondenţi de presă occidentali care vorbeau fluent japoneza. Între altele, a ţinut prelegeri la Universitatea Waseda din Tokio.

În 1996, după 20 de ani de cercetare, a scris Spionul lui Stalin.

În decembrie 2004, aflat în vacanţă în Sri Lanka, a fost ucis de tsunami-ul care a devastat zona, lăsând în urmă un sfert de milion de victime.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0144 sec