Spalarea banilor si fenomenul finantarii terorismului

Spalarea banilor si fenomenul finantarii terorismului
Preț: 14,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 160
Categoria: Economie

DESCRIERE

De cele mai multe ori, teroristul este cetăţeanul statului A, de naţionalitatea statului B, care acţionează împotriva statului C, cu arme procurate din statul D prin intermediari din statul E, beneficiind de sprijinul financiar obţinut de la entităţi din statul F. În aceste condiţii obţinerea de venituri de către organizaţiile teroriste este esenţială pentu realizarea scopurilor obscure. Totuşi, profitul este în general obiectivul crimei organizate, în timp ce diferenţa de scopuri finale dintre aceste activităţi poate ajunge la o anumită limită, organizaţiile teroriste au nevoie de sprijin financiar pentru a-şi duce la îndeplinire planurile mai mult sau mai puţin coerente.

O grupare teroristă de succes, asemeni unei organizaţii criminale, trebuie să fie capabilă să construiască şi să menţină o infrastructură financiară eficientă pentru susţinerea acţiunilor desfăşurate. Astfel, putem vorbi de spălarea banilor pentru finanţarea terorismului, cu scopul de a se putea da o aparenţă de legalitate unor profituri obţinute din activităţile de criminalitate economico-financiară desfăşurate de orgnaizaţiile teroriste asociate crimei organizate, în vedrea păstrării anonimatului.

Din acest motiv prezenta carte face o analiză la problema finanţării terorismului prin metoda spălării banilor, cât şi a implicaţiilor acestui amplu şi complex fenomen în plan politic, economic şi social, asupra societăţii şi individului în contextul proliferării fenomenului globalizării.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec