Și v-am spus povestea așa

Și v-am spus povestea așa
Preț: 42,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

"Basmul acesta pe care Florin Bican îl coase are foarte multe trimiteri în realitate, în imediat. Și aici e paradoxul și, de fapt, clenciul poveștii, pentru că de obicei basmele ne decuplează de la realitate și ne mută pe un tărâm fantastic. Nu și aici. [...] La Florin Bican se vede și se simte dorința de a împleti povești. Citindu-i paginile, îi citești cumva și zâmbetul de pe chip. E prima dată când mi se întâmplă lucrul ăsta în cazul unui scriitor." - Radu Paraschivescu
 
 
Şi v-am spus povestea aşa aduce laolaltă basme clasice româneşti (cele cu Aleodor ÎmpăratHarap Alb, alături de întreaga cohortă de feţi-frumoşi, cai năzdrăvani, împăraţi şi fete de împăraţi) şi uneşte ingenios poveştile lor într-una mai mare, un basm la superlativ, care păstrează din cele vechi, întregindu-le, firescul, umorul şi vraja povestirii. 
 
Cine iubeşte basmele româneşti le va regăsi aici, „aduse la zi“ printr-o rescriere originală și amuzantă – din care vom afla că toate poveştile faimoase ale literaturii române sunt, de fapt, una singură, şi că drumurile eroilor lor s-au întretăiat adesea în chipuri neaşteptate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0134 sec