Şi porumbeii vorbesc englezeşte

Şi porumbeii vorbesc englezeşte
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 296
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Harri este bun, inteligent şi dulce...
Atunci când un băiat este înjunghiat şi moare pe stradă, iar încercările poliţiei de a găsi martori ai evenimentului se lovesc de tăcerea oamenilor, Harri decide să înceapă o investigaţie proprie. Se pune astfel, fără să-şi dea seama, în mare pericol.

Harrison Opoku este un puşti de unsprezece ani, de origine ghaneză, care trăieşte cu mama şi cu sora lui într-un ghetou londonez. Cel mai bun alergător din anul său, Harri străbate noua viaţă în adidaşii săi desenaţi cu markerul, fără să conştientizeze pericolele care îl înconjoară. Fascinat deopotrivă de gaşca „băieţilor răi" – Dell Farm Crew – şi de porumbelul care îi vizitează balconul şi cu care vorbeşte, Harri absoarbe toate elementele ciudate ale noii sale vieţi londoneze: observând, ascultând şi învăţând trucurile supravieţuirii urbane.
O poveste despre inocenţă şi experienţă, despre speranţă şi realitatea dură, Şi porumbeii vorbesc englezeşte este portretul hipnotizant al unui băiat care încearcă să-şi găsească echilibrul pe muchia fragilă dintre copilărie şi maturitate, precum şi al forţelor din jurul său ce îi trasează căderea.

Stephen Kelman s-a născut în 1976, la Luton. A avut meserii dintre cele mai diverse, iar din 2005 s-a dedicat scrisului. Şi porumbeii vorbesc englezeşte, primul său roman, a fost nominalizat la Man Booker Prize pe 2011, Desmond Elliot Prize şi Guardian First Book Award. Stephen Kelman a fost de asemenea nominalizat la New Writer of the Year Award în cadrul Galaxy National Book Awards pe 2011. Locuieşte la St. Albans, unde lucrează la al doilea roman al său.
„Unul dintre cele mai dificile lucruri în ficţiune este să scrii din punctul de vedere al unui copil. Stephen Kelman o face magnific." - The Guardian

„Şi porumbeii vorbesc englezeşte este o carte de care te îndrăgosteşti: o carte amuzantă, o carte adevărată, o carte zguduitoare ..." -- The Times


COLECŢIA LITERARY FICTION
Titlul original: Pigeon English
Traducere din engleză de: Ioana Filat
Anul apariţiei: 2012
ISBN: 978-973-1989-12-9
Nr. de pagini: 296

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.043 sec