Sfinti si mari duhovnici despre discernamantul duhovnicesc

Sfinti si mari duhovnici despre discernamantul duhovnicesc
Preț: 13,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 160
Format: 13x20
Categoria: Religie

DESCRIERE

Sfantul Ioan Teologul, cu multa dragoste si staruinta, cere crestinilor: „Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi proroci mincinosi au iesit in lume.”

Arhimandritul Sofronie: „Dupa doua razboaie mondiale – si razboaiele sunt pacatul prin excelenta – lumea contemporana a pierdut Harul Duhului Sfant. Or, nu se poate intelege dumnezeirea lui Hristos fara Duhul Sfant. A crede ca acest Om, Care este om adevarat, este Creatorul cosmosului ne depaseste. A crede ca Dumnezeu Insusi S-a intrupat, ca ne-a chemat sa fim cu El pentru vesnicie, iata ce le lipseste multora dintre oamenii timpului nostru, mai ales intelectualilor.”

Duhul Sfânt este Cel ce dă omului darul „deosebirii duhurilor” (I Cor. 12, 10), şi îl dă prin credinţă şi prin toate celelalte virtuţi care împreună alcătuiesc o neîmpărţită lucrare evanghelică; această lucrare este, întru totul, deopotrivă a harului dumnezeiesc şi a liberei străduinţe a omului.

Trebuie timp ca omul să se obişnuiască şi să exerseze în lucrarea deosebirii duhurilor: aceasta se dobândeşte treptat, şi doar cei desăvârşiţi primesc darul de a discerne duhurile, darul de a se orienta cu exactitate, de a recunoaşte şi de a observa cu toată limpezimea binele şi răul în esenţa lor.

Deosebirea duhurilor este deopotrivă darul Sfântului Duh şi lucrarea omului – şi aceasta este o întreagă ştiinţă. (Sfântul Iustin Popovici)

CUPRINS:

Intampinare

Cercati si deosebiti duhurile

Hristos – pricina luptei in toata istoria

Talmaciri si rastalmaciri ale Sfintei Scripturi

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.017 sec