Sfarsitul lumii libere

Sfarsitul lumii libere
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 269
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

SFARSITUL LUMII LIBERE propune cititorilor cateva subiecte de reflectie desprinse din cea mai stringenta acualitate. Nivelul fara precedent atins de fenomenul terorist si razboiul global declansat impotriva acestuia , slabirea puterii statului - in contextul globalizarii si al importantei tot mai accentuate pe care o capata acorii transnationali - , pierderea increderii in care valorile care i-au ghidat pe inaintasii nostri si care au fost inlocuite astazi de un vid axiologic constituie,toate, probleme de importanta capitala care pretind imperios un raspuns adecvat si eficace.
Lumea unipolara de azi prefigureaza , oare, o noua ordine mondiala de tip imperial , articulata in logica implacabila a suprematiei americane? Este drept sa te aperi atacand ? Societatea internationala va ajunge sa relegitimeze dreptul fortei? Criza profunda pe care o traverseaza O.N.U. este reversibila ? Ce rol mai are de jucat, in viitorul previzibil , statul natiune?

Aceste dileme grave ale lumii contemporane sunt tratate sobru, competent si echilibrat. Autorul nu isi propune sa socheze avansand teorii catastrofice, rasturnand perpective si demoland facil , ci , dimpotriva, reuseste sa propuna solutii de o surprinzatoare originalitate , apeland tocmai la experienta in materie de civilizatie a convietuirii pe care umanitatea a acumulat-o in secolele din urma.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec