Sfarsitul credintei: religie, teroare si viitorul ratiunii

Sfarsitul credintei: religie, teroare si viitorul ratiunii
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-111-563-4
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

In Sfarsitul credintei: religie, teroare si viitorul ratiunii, Sam Harris face o analiza izbitoare a ciocnirii dintre ratiune si religie in lumea moderna. Autorul se angajeaza intr-o impresionanta analiza istorica a dispozitiei noastre de a suspenda ratiunea in favoarea credintelor religioase, chiar si atunci cand aceste credinte inspira unele dintre cele mai infioratoare atrocitati umane. Pe langa avertizarile cu privire la implicarea religiei organizate in politica mondiala, Harris se inspira din neurostiinta, filozofie si misticismul oriental pentru a face apel la instituirea unui fundament cu adevarat modern al eticii si al spiritualitatii, fundament care sa fie deopotriva secular si umanist.

***

Sfarsitul credintei articuleaza pericolele si absurditatile religiei organizate cu atata ferocitate si curaj, incat m-am simtit usurata citind-o, m-am simtit razbunata, aproape inteleasa la nivel personal.”

Natalie Angier

***

                                                                                        

Sfarsitul credintei este o carte cu adevarat inspaimantatoare... Cititi-l pe Sam Harris si treziti-va.”

Richard Dawkins, The Guardian

***

                                                                                             

„Sam Harris lanseaza un atac nuclear sustinut... Sfarsitul credintei este o incercare curajoasa si pugilista de a demola zidurile care acum izoleaza persoanele religioase de orice critica... Este o foarte mare nevoie de aceasta carte.”

Johann Hari, The Independent

***

„Aceasta carte va atinge o coarda sensibila in oricine a cugetat cu privire la irationalitatea credintei... Chiar si criticii lui Sam Harris vor trebui sa admita forta cuprinzatoarei sale analize ce se intinde de la persecutia catarilor pana la alcatuirea cabinetului lui George Bush.”

The Economist

***

Carte castigatoare a Premiului PEN/Martha Albrand

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec