Sfantul Simeon Noul Teolog si traditia ortodoxa

Sfantul Simeon Noul Teolog si traditia ortodoxa
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 384
Format: 13x20
Categoria: Religie

DESCRIERE

Traducere din limba engleza de Ioana Stoicescu si Maria-Magdalena Rusen

În veacul al X‑lea – veac de glorie şi putere neîntrecută pentru Bizanţ, când înaintea împăraţilor din Cetatea lui Constantin se pleacă din nou, după atâtea veacuri, Orientul, iar ­Occidentul tremură deja de teama armatei Bulgaroctonului – apare pe cerul Ortodoxiei o stea neobişnuită: Simeon, zis ,,Noul Teolog”. Mărturia sa despre vederea luminii dumnezeieşti avea să zguduie serios rutina vieţii bisericeşti din acea vreme. Iubit cu înflăcărare de unii, contestat cu înverşunare de alţii, a rămas în istorie ca unul dintre reperele experienţei mistice a Bisericii.
Ce vrea să spună numele său de ,,Noul Teolog”? Cum a putut o asemenea personalitate să se ivească în lumea bizantină? De unde vine şi care este locul său în spiritualitatea ortodoxă?
Cartea de faţă este o încercare de a răspunde unora dintre aceste întrebări, şi anume de a stabili, pe cât posibil, locul lui Simeon în cadrul Ortodoxiei, de a afla fundamentul gândirii sale şi a pune în lumină acele caracteristici ale Tradiţiei ce i‑au determinat teologhisirea.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec