Sexul. O istorie timpurie

Sexul. O istorie timpurie
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 240
Format: 14x20
Categoria: Familia

DESCRIERE

Sexul. O istorie timpurie - Cacilda Jetha, Christopher Ryan


…inca din vremea lui Darwin ni s-a spus ca monogamia sexuala este un lucru natural pentru specia noastra.

Organizatiile stiintifice precum si institutiile religioase si culturale au afirmat ca barbatii si femeile au evoluat in familii in care posesiunile si protectia barbatului erau oferite la schimb contra fertilitatii si fidelitatii femeii.

Dar aceasta poveste se prabuseste. Din ce in ce mai putine cupluri se casatoresc, iar rata divorturilor creste in permanenta, in timp ce adulterul si libidoul tot mai scazut distrug chiar si cele mai solide casatorii.

Cum poate fi reconciliata realitatea cu povestea standard acceptata despre evolutia sexuala umana?

Poate fi, conform autorilor Christopher Ryan si Cacilda Jetha.

Demitizand aproape tot ce „stim“ despre sex, ei ofera o explicatie alternativa indrazneata in aceasta carte geniala si provocatoare.

Argumentul esential al autorilor este ca oamenii au evoluat in grupuri egalitare care imparteau hrana, ingrijirea copiilor si, adesea, partenerii sexuali.

Punand cap la cap dovezi convergente, deseori trecute cu vederea, din antropologie, arheologie, primatologie, anatomie si psihosexualitate, Ryan si Jetha arata cat de departe de monogamie este, in realitate, natura umana.

Oamenii de pretutindeni si din toate epocile s-au confruntat cu aceleasi situatii intime, familiare, in moduri surprinzator de diferite.

Autorii dezvaluie radacinile stravechi ale sexualitatii umane, in timp ce schiteaza un viitor mai optimist, iluminat de capacitatile noastre innascute pentru dragoste, cooperare si generozitate.

Cu inteligenta si umor, Ryan si Jetha ne arata cum trecutul nostru promiscuu vine sa bantuie lupta noastra privind monogamia, orientarea sexuala si dinamica familiala.

Ei cauta sa afle de ce fidelitatea pe termen lung poate fi atat de dificila pentru atat de multi; de ce pasiunea sexuala tinde sa dispara pe masura ce dragostea devine mai profunda; de ce atat de multi barbati de varsta mijlocie risca totul pentru niste aventuri trecatoare cu femei mai tinere; de ce homosexualitatea persista in fata logicii evolutioniste standard; si ce dezvaluie trupul uman despre originile preistorice ale sexualitatii moderne.


Autori:

Cacilda Jetha
Christopher Ryan

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec