Securitatea statelor. Privire speciala asupra minoritatilor

Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 216

DESCRIERE

Viitoarea configuraţie a Europei va depinde în mare măsură de drepturile care vor fi atribuite persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi de dezvoltarea diferitelor regiuni ale Europei, inclusiv înfiinţarea regiunilor de dezvoltare din România.
Unul dintre principalele fenomene care vor modela configuraţia europeană este tendinţa de diluare a suveranităţii statale: pe de o parte suveranitatea statelor se deleagă spre nivelul supra-naţional, iar pe de altă parte suveranitatea este cedată comunităţilor locale, indiferent care este forma de organizare a acestora (regiune, district, land, judeţ sau chiar zonă istorică).
Cu toate că suveranitatea, în anumite analize, apare ca un concept aproape desuet (punându-se chiar întrebarea dacă nu cumva a fost de la bun început un concept lipsit de fond), evoluţia atributelor suveranităţii şi migrarea lor între diferite subiecte de drept constituie o temă de maxim interes pentru problematica drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale. De aceea, această temă reprezintă subiectul principal al acestui volum.

Data aparitiei: 03 Apr 2013
Nr pagini : 216

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0204 sec