Secretele unei casnicii fericite - Ghid practic pentru barbati

Secretele unei casnicii fericite - Ghid practic pentru barbati
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 303
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Instituţia căsătoriei este în criză. Divorţurile şi separările au atins cote alarmante în ciuda terapiilor de cuplu, a emisiunilor tv care tratează posibile soluţii si a multor cărţi de pe piaţă unde, în unele dintre ele, bărbaţii sunt descrişi ca fiind nişte ciudaţi cu un comportament abuziv care ar fi bine să se schimbe rapid pentru că altfel e grav.

Dar această carte nouă este diferită. Este o lucrare care prezintă o altă perspectivă de studiu a relaţiilor şi a modului în care putem construi un mariaj fericit, de durată şi plin de succes.

Abordarea se realizează din punctul de vedere al unui bărbat care a înțeles cum trebuie să acţioneze pentru a-şi atinge scopul de a avea un angajament de durată, o relaţie plină de iubire şi intimitate.

Dr. Scott Haltzman, profesor asistent de psihiatrie şi comportament uman la Universitatea Brown, a inventat opt strategii pentru îmbunătăţirea relaţiilor, bazate pe aptitudinile şi capacităţile deosebite şi unice ale bărbaţilor, pe rezistenţă, putere de concentrare – ca angajat (responsabil şi motivat), manager, lider, negociator, partener, soţ şi tată.

Bărbaţii sunt diferiţi, afirmă Dr. Haltzman. Ei nu abordează relaţiile cu aceleaşi atitudini şi competenţe folosite de femei - şi viva la difference.

Prin urmare, iată care sunt cele cele opt modalităţi verificate propuse de Dr. Haltzman:

Prima modalitate:
Fă din căsnicie jobul tău

A doua modalitate:
Cunoaşte-ţi soţia

A treia modalitate:
Fii acasă acum

A patra modalitate:
Aşteaptă-te la conflicte şi învaţă să le faci faţă

A cincea modalitate:
Învaţă să asculţi

A șasea modalitate:
Scopul tău să fie să o mulţumeşti

A șaptea modalitate:
Înţelege adevărul despre sex

A opta modalitate:
Prezintă-te şi la final

Celebrează iubirea dintre voi.

În cadrul fiecărei etape, autorul oferă analize, instrucţiuni şi soluţii bazate pe biologia masculină, corelate cu neuro-ştiinţa, luând aminte de diferenţele cerebrale şi cu sublinieri ale etapelor unice de dezvoltare a bărbatului de la tinereţe la vârsta înaintată.

Pentru a ilustra aceste idei în practică, autorul a inclus povestiri captivante şi adevărate, anecdote spumoase şi confesiuni scrise de şi pentru bărbaţi.

Rezultatul este o cale practică, plăcută şi complet originală de a construi relaţii de succes pentru bărbaţi şi partenerele, iubitele sau soţiile acestora.

...lucrarea de fata este un ghid pentru rezolvarea problemelor inevitabile ce apar de-a lungul căsniciei, o sursă care ne inspiră la mai multă bucurie în relația de cuplu, un impuls pentru partide mai bune de sex, o promisiune pentru intimitate şi care oferă soluţii practice pentru un angajament de lungă durată.

Acest autor dinamic ne arată calea, care în sfârşit, include o perspectivă masculină autentică.
…………………………………

”Haltzman lansează opt strategii de o forță remarcabilă. Foarte important, ele sunt extraordinar de bine detaliate și susținute convingător cu liste de sarcini foarte folositoare și cu o multitudine de exemple. Fără îndoială ele se vor dovedi de un real ajutor multor bărbați care se străduiesc să construiască un mariaj fericit” Publisher’s Weekly

Profunzimile acestei cărți dezvăluie o nouă și eficientă modalitate pentru ca bărbații și femeile să se înțeleagă și să se aprecieze unii pe alții. Ea ne arată ce este necesar pentru a crea o relație de durată bazată pe iubire.
John Gray, autorul cărții Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

Despre autori:

Scott Haltzman, M.D., este profesor asistent de psihiatrie şi comportament uman la universitatea Brown, director medical al NRI Community Services din Rhode Island. Își desfășoară activitatea în mod privat cu accent pe consiliere maritală.

Theresa Foy DiGeronimo este autoarea premiată a multor cărţi de succes în domeniul educației copiilor. Predă cursuri de limba engleză la Universitatea William Paterson din New Jersey.
…………………………

Fragment din carte

Cum sa faci ca lucrurile marunte sa nu se transforme intr-un prilej de cearta

Majoritatea neînţelegerilor legate de aceste cinci subiecte fierbinţi nu sunt despre aspecte majore. Certurile nu au de fapt legătură cu comentariul soacrei sau cu noua pereche de pantofi.

Ele nu au de fapt legătură cu faptul că toaleta este murdară sau că bebeluşul nu se mai opreşte din plâns. Ele au legătură cu a asculta şi a respecta ceea ce simte fiecare.

Când unul dintre soţi (sau amândoi!) simte că sentimentele lui sau ale ei sunt desconsiderate, ridiculizate sau dispreţuite, o simplă diferenţă de opinie se poate transforma într-o ceartă cumplită.

Acum recunoaşte! Ştii că astfel de lucruri se petrec. Soţia ta spune că ar fi cazul să-ţi mai speli maşina şi tu simţi că te acuză că eşti murdar şi leneş.

Tu îi spui soţiei să cumpere nişte mâncare gătită când se întoarce acasă şi ea simte că nu îţi place cum găteşte. Când se ajunge la conflicte, sentimentele şi presupunerile se interpun adesea în calea rezolvării problemelor.

A avea o căsnicie fericită face din tine un câştigător - acesta este un lucru mare în universul bărbaţilor.

Am văzut în capitolele anterioare că testosteronul îl determină pe fătul de sex masculin să dezvolte caracteristici masculine distincte, de la penis la un creier mai mare.

Testosteronul continuă să-i influenţeze pe bărbaţi pe tot parcursul vieţii; el este, la urma urmei, hormonul cel mai asociat cu agresivitatea şi competitivitatea.

Atâta timp cât această substanţă circulă prin corpul unui bărbat, ea va alimenta o nevoie de a fi mai puternic decât alţi bărbaţi. Cu alte cuvinte, testosteronul te face să vrei să câştigi.
…………………………………

CUPRINS

Mulţumiri
Introducere

1. Eşti bărbat
2. Atenţie la consilierea matromonială

Prima modalitate:
Fă din căsnicie jobul tău

A doua modalitate:
Cunoaşte-ţi soţia

A treia modalitate:
Fii acasă acum

A patra modalitate:
Aşteaptă-te la conflicte şi învaţă să le faci faţă

A cincea modalitate:
Învaţă să asculţi

A șasea modalitate:
Scopul tău să fie să o mulţumeşti

A șaptea modalitate:
Înţelege adevărul despre sex

A opta modalitate:
Prezintă-te şi la final

Epilog: Celebrează iubirea dintre voi

Note
Despre autori


Autori:

Scott Haltzman
Theresa Foy DiGeronimo

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.043 sec