Secretele caii perfectiunii. Revelatiile unui maestru Siddha Yoga

Secretele caii perfectiunii. Revelatiile unui maestru Siddha Yoga
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 314
Format: 13x20

DESCRIERE

Dintotdeauna omul a dorit sa îsi depaseasca conditia limitata si efemera, iar pentru aceasta a cautat calea care sa îl conduca la eliberare. Cei care au gasit drumul tainic ce duce la perfectiune au urmarit mai apoi sa îi ghideze si pe ceilalti. Astfel s-au nascut scolile spirituale, bazate în primul rând pe experienta practica a celor realizati si în urma experientelor mistice ale acestora, prin revelatie divina sau prin traire directa, au fost scrise textele sacre.

Yoga este o astfel de cale spirituala, bazata pe experienta mistica directa a unor fiinte care s-au eliberat de conditionarile si limitarile inerente existentei în aceasta lume si care au revelat apoi metodele practice care sa permita acest lucru si celorlalti oameni. Ea are caracterul unei stiinte spirituale pentru ca metodele ei au aceeasi rigurozitate pe care o au metodele stiintei moderne. Aplicând o anumita tehnica se vor obtine aceleasi rezultate specifice de fiecare data. Este adevarat însa, si aceasta este o atentionare în special pentru occidentalul grabit, ca este nevoie de o pregatire adecvata si de un timp suficient de lung pentru ca aceste rezultate sa apara. Un exemplu analog este fierberea unei anumite cantitati de apa. Timpul care se scurge pâna când ea începe sa clocoteasca depinde de o serie întreaga de factori, desi modul prin care acest lucru este dus la îndeplinire este în principiu acelasi: se pune acea apa într-un vas pe foc. Acest timp va depinde de puritatea si temperatura apei, de temperatura mediului, de altitudine, de materialul vasului, de intensitatea focului, etc. Rezultatul va fi însa mai devreme sau mai târziu acelasi: apa va începe sa fiarba. La fel este, analogic vorbind, si în cazul fiintei umane angrenata în realizarea tehnicilor yoghine. Functie de pregatirea sa, de "materialul" care o alcatuieste, de ardoarea cu care realizeaza respectivele tehnici, ea va ajunge mai repede sau mai târziu sa atinga succesul. Yoga este o cale eminamente practica. Nu este de ajuns sa citesti despre tehnicile respective, sa auzi despre ele sau sa le vezi realizate de altii. Pentru a te bucura de efectele lor trebuie sa le exersezi tu însuti.

Exista mai multe forme de yoga oferind cautatorului spiritual o varietate de metode din care el poate sa le aleaga pe cele care sunt mai adecvate structurii sale psiho-mentale. Cea mai cunoscuta, mai ales datorita tehnicilor posturale, este Hatha yoga care constituie baza de pornire pentru multi dintre cei care ajung pentru prima oara în contact cu practicile spirituale orientale. Ea implica realizarea unor posturi corporale specifice (asana), a unor tehnici de control si ritmare a suflului (pranayama), a unor procedee de purificare fizica, psihica si mentala (kriya) si a unor procedee de concentrare mentala (dharana) care vizeaza dobândirea unei stari de armonie si sanatate a întregii fiinte pe multiplele sale planuri de manifestare. Prin practica acestei forme de yoga corpul devine mai suplu si mai relaxat, iar mintea este mai linistita si mai puternica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.026 sec