Secrete culinare Trucuri şi sfaturi de la mari bucătari

Secrete culinare Trucuri şi sfaturi de la mari bucătari
Preț: 38,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2010
Pagini: 216
Format: 14,5x19

DESCRIERE

Ştii cum să afumi alimentele doar folosind aragazul? Ai idee cum să faci cappuccino fără să ai expresor? Oare ce înseamnă un grătar cu jar în trei zone de coacere?
Să împărtăşeşti mici secrete şi trucuri de bucătărie e parte din moştenirea bucătarilor profesionişti. Deşi practica culinară e veche de când lumea, nivelul a ceea ce înseamnă „trucuri” s-a schimbat în ultimii 10 ani. Pe măsură ce milioane de oameni au devenit tot mai pasionaţi de gastronomie, trucurile bucătarilor au devenit ceva obişnuit pe canalele specializate sau la emisiunile TV, precum şi în reviste şi în cărţi de bucate. De exemplu, că trebuie să presezi lămâia rostogolind-o pe masă, ca să o poţi stoarce mai bine, nu mai e vreo noutate pentru majoritatea publicului. De aceea, bucătarii prezenţi în această carte au fost rugaţi să dea alte sfaturi decât cele care sunt deja cunoscute. Unele dintre trucurile lor sunt uşor de realizat, alte sunt grele; pe unele le cititorul le va folosi, pe altele nu, dar tot le va citi cu plăcere.
Cartea este structurată ca o succesiune de scurte interviuri pe care peste 80 de chefi i le-au acordat lui Francine Maroukian. Fiecare tehnică sau truc este explicată de respeticvul chef cu propriile lui cuvinte, alături de o prezentare a profilului chef-ului, a realizărilor sale. Cuprinzând sfaturi care încep de la domeniul tehnicilor bază (cum cureţi ghimbirul cu linguriţa sau cum distribui jarul în grătar), până la trucuri despre coacerea curcanului sau prepararea unei creme-caramel perfecte, „Secrete culinare – trucuri şi sfaturi de la mari bucătari” este un titlu care n-ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui admirator al gastronomiei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Gastronomie, Alimentatie

Created in 0.047 sec