Scripta aramaica

Scripta aramaica
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 334
Format: 13x22
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Expansiunea limbii şi a culturii aramaice începe în chip paradoxal după prăbuşirea celor mai multe state întemeiate de arameeni şi nu ne putem opri de a găsi o analogie între această înflorire culturală după dispariţia statului cu renaşterea culturii greceşti după cucerirea cetăţilor greceşti de către diadohi sau de către romani şi cu strălucita înflorire a culturii iudaice după nimicirea statului iudeu.

Culturile care au scris şi au vorbit în aramaică, deşi au aparţinut unor popoare diferite, cu moravuri, tradiţii, religii şi istorie mult deosebite unele faţă de celelalte, au avut în comun folosirea limbii aramaice şi aceasta le-a imprimat o pecete comună.

Volumul prezintă monumente literare cu caracter religios sau profan aparţinând culturilor care au folosit aramaica, limba de cultură a Orientului de Mijloc timp de multe secole. Traduse din original, sunt prezentate rând pe rând manuscrise ale esenienilor de la Marea Moartă, extrase din literatura aramaica a iudeilor sau din literatura aramaica ghemarică, precum şi texte ale enigmaticilor mandeeni (ultimii gnostici).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.057 sec