Savoir-vivre. Mica enciclopedie de stil si eleganta

Savoir-vivre. Mica enciclopedie de stil si eleganta
Preț: 74,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 688
Categoria: Sociologie

DESCRIERE

Un veritabil tezaur de infor­mații savu­roase și utile, arta de a trăi în societate, ce are la bază respectul față de sine și față de ceilalți.


Două sute cincizeci de articole, prezentate alfabetic, grupate în nouă mari categorii: modul de exprimare și comunicarea, bunele maniere la masă, la birou, în călătorie, la spectacol, la muzeu, la reuniuni pretențioase și la cele mai importante evenimente din viață.

Enciclopedia trece în revistă conveniențele din lumea întreagă, dar și particularitățile lor, astfel încât veți face față celor mai înalte exigențe, oriunde v-ați afla.

Ce înseamnă eleganță? Există reguli pentru folosirea telefonului mobil? Cum ne comportăm la birou? Dar la restaurant, în muzee sau la recepții? Cum organizăm o cină festivă? Cum ținem un toast? Care sunt cele mai potrivite formule de adresare? E demodată galanteria? Cum răspundem la un compliment?


„Pe măsură ce sosesc oaspeții, ajutați-i să se instaleze confortabil, aproape de o măsuță joasă sau de un gheridon. Le oferiți ceașca ținând-o cu mâna stângă, iar ceainicul îl manevrați cu dreapta. După ce ați umplut ceașca, îi propuneți invitatului lapte, zahăr sau lămâie; apoi așezați în fața oaspeților farfurii de desert individuale, cu furculițe speciale și cu șervețele sau șervete. Continuați cu platourile cu prăjiturele, și fiecare se ser­vește. Pentru a bea, ridicați ceașca și farfurioara ei (ca la cafea) având grijă să nu cadă lingurița, fără a ridica însă și degetul mic!“

Sabine Denuelle, Savoir-vivre

Eleganță și rafinament în comportamentul cotidian, dar și în ocazii speciale.


Ce cadou alegem pentru diferite ocazii?

Ce subiecte ar fi de preferat să evităm într-o conversație?

In ce constau bunele maniere la masă?

Ce gesturi sunt permise sau interzise în locurile publice?

Cum să organizăm o petrecere?

Cum să tratăm relațiile de prietenie, sau de dragoste, la locul de muncă?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.053 sec