Sarcina si cancerele, de la diagnostic la tratamente (Anca Simionescu)

Sarcina si cancerele, de la diagnostic la tratamente (Anca Simionescu)
Preț: 150,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Sarcina si cancerele, de la diagnostic la tratamente (Anca Simionescu)

Lucrarea de fata abordeaza un subiect cu rezolvare dificila pentru medici: sarcina si cancerele; iar atunci cand aceasta nefericita asociere survine, ea se constituie intr-un eveniment grav pentru familii.

Interesul temei acestei lucrari este manifestat in contextul cresterii incidentei tuturor formelor de cancer, cele din perioada reproductiva ocupand locul al doilea intre cauzele de mortalitate la femei.

Cele 17 capitole sunt ordonate intr-o suita logica, cuprind toate aspectele asocierii mentionate si evidentiaza caracterul multidisciplinar cerut atat pentru un diagnostic corect si neintarziat, cat si pentru un tratament eficace.

Majoritatea capitolelor pun in discutie aspecte noi sau actualizate de diagnostic si terapeutica mai putin cunoscute: genetica aparitiei cancerului, "reprogenetica", evaluarea genetica, temporizarea interventiilor chirurgicale, limfadenectomia clasica sau laparoscopica, citostaticele in tratamentul sistemic, hormonoterapia si terapiile moleculare, alaptarea la san, necesitatea radioterapiei.

Fiecare capitol dispune de bibliografie proprie si de numeroase tabele.

Cuprins:

Genetica aparitiei cancerului. Anestezia si tratamentul durerii in sarcina. Tratamentul chirurgical in timpul sarcinii. Tratamentul sistemic al cancerelor in timpul sarcinii. Cancerul si sarcina – rolul radioterapiei. Cancerul de san asociat sarcinii. Cancerul de col uterin si sarcina. Cancerul ovarian in sarcina. Cancerul tubului digestiv si sarcina. Cancerele glandelor anexe ale tubului digestiv si sarcina. Limfoamele si sarcina. Leucemiile acute in sarcina. Neoplasmele mieloproliferative cronice, mielomul multiplu si sarcina. Nou-nascutii din mame cu afectare maligna in cursul sarcinii. Consilierea psiho-sociala si probleme de etica medicala.

Adresabilitate: Medici oncologi, ginecologi, neonatologi, chirurgi, anestezisti, pediatri, geneticieni, psihologi, specialisti in genetica medicala, radiologi, studenti in medicina.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0117 sec