Sappho

Sappho
Preț: 19,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 80
Format: 13,5x22
Categoria: Poezie

DESCRIERE

Sappho este o antologie de poezie erotica si reuneste poeme din volumele Femeia peste, Libresse oblige, Leul Marcu si Marinimia Ta. Floarea Tutuianu a ilustrat nu doar coperta cartii, ci si interiorul. Zece colaje fotografice care evadeaza din poeme completeaza vizual jocul senzual al versurilor cind grave, cind ludice. Un volum seducator, sub numele poetei iubirii.

„Exista in toate acestea o sansa si un risc. Sansa este in sugestia unei fiinte umane integrale, facuta din carnea poemului care doreste si din simturi care recita, din sex appeal al versului si din incordari lirice ale sufletului. Riscul este de a nu sti niciodata unde se sfirseste viata ca sa inceapa poezia. Si invers. Cu alte cuvinte, deficitul de sinceritate.
Din fericire, Floarea Tutuianu poseda mijlocul de a trece cu bine peste acest obstacol: poseda anume arta seductiei ca pe o seductie a artei. Aici este misterul acestei frumoase carti de poezie pe care puritanii de pe alte meleaguri ar citi-o ca pe un sexual harassment.” (Nicolae Manolescu)

„Floarea Tutuianu ne daruieste o poezie erotica singulara, plina de farmec si har: gratioasa si felina, originala, seducatoare. Senzorialul si cerebralitatea vibreaza intr-o mutuala, ludica, inseparabila potentare reciproca; patima se copilareste si ingindureaza, fara sa cedeze din ardoare, luciditatea se vindeca de austeritate, complicitind cu beatitudinea.
Admirabila aventura a cugetului si cuvintului, sarbatorind intensitatea, chemarea avida a aproapelui.” (Norman Manea)

„La mai nici una dintre multele noastre poetese care erotizeaza, astazi, de la isteric la scabros, erotismul si dogorile senzuale n-au patosul irevocabil si gravitatea de Cintarea Cintarilor, sa zicem, din poezia Floarei Tutuianu, la care «iubirea e tare ca moartea pre viata calcind». Citindu-i versurile, am senzatia, nu stiu de ce, a unui fond de aur, un aur, ca-n Ion Barbu, «irecuzabil greu», lejeritatea unora dintre acestea fiind numai efectul, vag frivol, al unei inteligente ultragiate. Poeta publicind destul de rar, cele trei-patru carti de versuri ale Floarei alcatuiesc un unic florilegiu.” (Serban Foarta pre carte)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Poezie - Cele mai comentate cărți

Created in 0.044 sec