Sănătatea mentală a elevului. Ghid pentru personalul didactic

Sănătatea mentală a elevului. Ghid pentru personalul didactic
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 305
Format: 14,5x20,5
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Unu din cinci copii și adolescenţi suferă de o tulburare mentală, potrivit unui studiu nord-american din 2013. Cartea de faţă oferă profesorilor, psihologilor școlari și managerilor din domeniul educaţional informaţiile psihologice și strategiile didactice necesare pentru a asigura un mediu previzibil, empatic și sigur pentru elevii afectaţi de ADHD, tulburări de conduită, anxităţi, depresii, autism, adicţii și alte afecţiuni psihice. Acest ghid practic oferă informaţii și sfaturi legate de managementul clasei și de stilul de învăţare al elevilor cu vulnerabilităţi psihice, dar propune și o serie de intervenţii psihologice suportive, comportamentale și de învăţare socio-emoţională, realizabile împreună cu părinţii și psihologii școlari.

 

 

"Toţi copiii, toţi elevii trebuie sprijiniţi pentru a reuși. Cei care se confruntă cu probleme din zona sănătăţii mentale beneficiază de foarte puţină asistenţă, iar uneori sunt neglijaţi sau ignoraţi. Această carte le oferă profesorilor repere strategice și instrumente foarte utile pentru a contribui la bunăstarea mentală a celor cu care lucrează". – Prof. univ. dr. Lucian Ciolan, decan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti

 

 

William Dikel este profesor de psihiatrie la Universitatea din Minnesota și are o experienţă de trei decenii în consultanţă privind sănătatea psihică a elevilor.

 

 

Titlul original: The Teacher's Guide to Student Mental Health

Limba originală: engleză

Traducere de: Daniela Andronache

Anul apariţiei: 2015

 

Format: 145 x 205 mm, paperback

 

 

Nr. de pagini: 305

ISBN: 978-606-719-377-0

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.055 sec