Salvarea din iad

Salvarea din iad
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 364
Categoria: Romane

DESCRIERE

Salvarea din iad — un titlu ilustrativ pentru o fată ce reuşeşte să scape dintr-un coşmar aflat în plină desfăşurare în Somalia, cu ajutorul unui reporter dedicat profesiei şi cauzelor umanitare. Tot despre iad şi salvare este vorba şi în reportajul despre masacrul de la Beslan, în care sute de copii au fost luaţi prizonieri de către o bandă de ceceni fanatici, numai o parte dintre ei reuşind să scape cu viaţă.

Printre textele lui Tvrtko Vujity există şi relatări mai puţin dramatice, poveşti de viaţă din care răzbate un optimism molipsitor, precum cea a unei femei maghiare care, după mai bine de o jumătate de veac şi străbătând o jumătate de glob până în Australia, îşi regăseşte fratele pierdut după al Doilea Război Mondial.

Seria de reportaje îl captivează, îl impresionează şi, nu de puţine ori, îl răscoleşte chiar pe cititor, care va fi acaparat cu totul de lectură. Indiferent unde se desfăşoară acţiunea, în Somalia, Turkmenistan, Ungaria sau Rusia, firul evenimentelor este fascinant, descrierea, presărată adesea cu umor, iar acţiunea, plină de neprevăzut.Tvrtko Vujity s-a născut în 1972, în oraşul Pécs din sud-vestul Ungariei. Mama sa a fost profesoară, iar tatăl — miner. După absolvirea liceului în oraşul natal, a studiat jurnalistica în Statele Unite, la secţia de Comunicare a Universităţii din Miami. A lucrat la diferite cotidiene, la Radio Ungaria şi la Televiziunea Maghiară. Reportajele sale sunt adesea preluate de posturile internaţionale de televi­ziune. Filmul despre prizonierul de război întors acasă a fost difuzat, parţial sau integral, în peste 120 de ţări. Tvrtko Vujity este adeseori invitat să confe­renţieze atât la universităţi din ţară, cât şi din străinătate.

Pentru reportajele sale, i s-au decernat numeroase premii.

Tvrtko Vujity a fost consulul oficial în Ungaria al campaniei Uniunii Europene împotriva discriminării (2003–2007); în concursul „Pécs 2010 — capitală cultu­rală europeană“, a fost principalul susţinător al campaniei de promovare a oraşului Pécs. După câştigarea acestui concurs, ziaristul a devenit unul dintre ambasadorii oraşului său natal.

De ani de zile, Tvrtko Vujity se foloseşte de renumele său profesional în scopuri caritabile. După prezentarea filmelor sale, prin intermediul a diferite organizaţii de întrajutorare, aproape un milion de dolari au ajuns la cei sărmani. A înfiinţat, împreună cu soţia sa, folosind profitul obţinut din vânzarea cărţilor lui, Premiul Eroului Obişnuit, distincţie decernată în luna decembrie a fiecărui an împreună cu o sumă de bani semnificativă.

Până acum, în Ungaria i-au fost publicate nouă volume, care s-au vândut în aproape 750 000 de exemplare. Cărţile seriei Povestiri diabolice — Povestiri ange­lice au fost traduse în diferite limbi, obţinând succese în mai multe ţări. Călătorii în infern este primul volum tradus în limba română.

Tvrtko Vujity este căsătorit cu Gyöngyi Zsolnay, celebră jucătoare de baschet, selecţionată în echipa naţională a Ungariei de 110 ori şi câştigătoare a zece trofee naţionale. Au doi copii: Benjamin (n. 2002) şi Barnabás Vujity-Zsolnay (n. 2003).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.026 sec