Sageata lui Dumnezeu

Sageata lui Dumnezeu
Preț: 27,95 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-4444-5
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 256
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza de Iolanda Vladescu

In tulburatul inceput de secol XX, preotul Ezeulu incearca din rasputeri sa-si tina semenii Ibo sub aripa protectoare a zeului strabun Ulu. Tribul sau trece prin framintari sociale si politice rascolitoare, agravate si de interventia colonizatorilor britanici. Alaturi de ceilalti localnici, Ezeulu lupta impotriva unei religii care, desi in aparenta incearca sa ajute, impune o traditie si o civilizatie cu totul straine. Precum intr-un alt roman al lui Achebe, O lume se destrama, zeul alb intra treptat in gratiile tribului Ibo, care-i va inchina recoltele si il va adopta ca protector. Intr-o ultima incercare de rezistenta, Ezeulu isi indeamna fiul sa se alature omului alb, sa-si insuseasca invatatura lui, sa-i afle slabiciunile si poate, cindva, sa invete cum sa-l invinga cu propriile arme.

„Achebe nu are nevoie de focuri de artificii pentru ca proza lui sa-si atinga intensitatea dramatica. El nu ingroasa inutil contururile personajelor: in schimb, porneste de la citeva schite care pun in valoare trasaturi ce inscriu personalitatea lor in toate cele trei dimensiuni ale scenei vietii reale.” (Time)

„Chinua Achebe este un scriitor magic – unul dintre cei mai mari ai secolului XX.” (Margaret Atwood)

„Vad in Achebe unul dintre acei scriitori care ne-au lasat un cod de valori reale, o adevarata voce a lumii literare.” (Michael Ondaatje)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.019 sec