Sa intelegem arhitectura

Sa intelegem arhitectura
Preț: 150,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 384
Categoria: Arhitectura

DESCRIERE

Dupa cum spunea Victor Hugo, arhitectura poate fi considerata „marea carte a umanitatii“: „Timp de sase mii de ani, de la cea mai veche pagoda din Hindustan, pina la catedrala din Köln, arhitectura a constituit marea scriere a omenirii si acest fapt este atit de adevarat, incit nu numai fiecare simbol, ci fiecare gind omenesc isi are pagina sa in aceasta imensa carte de monumente“. Lucrarea de fata isi propune sa explice, sa povesteasca, sa redea arhitectura pe intelesul tuturor. Din acest motiv a fost conceputa in doua sectiuni.

In prima parte sunt analizate, cu o mare varietate de exemple, marile teme ale arhitecturii universale. O asemenea abordare ne permite sa aducem in discutie fiecare din aspectele practice ale arhitecturii, incepind cu premisele fundamentale ale acesteia: raportul dintre om si spatiul inconjurator, studiul proportiilor, trecerea de la sat la oras, planificarea teritoriului si urbanistica, tipologia edificiilor, decoratiile, tehnicile, structurile, materialele. Urmeaza o trecere in revista a stilurilor arhitectonice, din cele mai vechi timpuri pina la miscarile contemporane.

In cea de-a doua parte, structurata in ordine cronologica, sunt prezentate si ilustrate civilizatiile din toate epocile si regiunile, insistindu-se asupra celor mai celebre si semnificative monumente.

Istoria operelor si a complexelor de monumente din intreaga lume se impleteste astfel cu cea a protagonistilor arhitecturii, de la primele nume cunoscute ale Antichitatii si Evului Mediu, pina la numele tutelare ale secolului al XXI-lea, fiecare dintre acestia fiind prezentat printr-o biografie sintetica si prin cele mai de seama proiecte ale sale.

Marco Bussagli, istoric de arta, este profesor de Anatomie Artistica la Accademia di Belle Arti din Roma. Ca iconolog (a lucrat ca bursier la Wartburg Institut din Londra si British Library), a aprofundat relatia dintre arhitectura si corpul omenesc. Profesor colaborator de Istoria Artei Contemporane al Universitatii La Sapienza din Roma, in perioada 2001–2002, are la activ numeroase lucrari de specialitate sau de popularizare. Colaborator si consultant la Instituto dell’Enciclopedia Italiana, a publicat numeroase articole in cotidiene si reviste.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Arhitectura - Cele mai vândute cărți

Created in 0.043 sec