Să dezlegăm tainele textelor literare. Clasa a III-a. L3AL

DESCRIERE

Anul apariţiei: 2021

ISBN 978-973-123-410-6

Colecția bine-cunoscută continuă cu „Să dezlegăm tainele textelor literare. Clasa a III-a“.
Lucrarea este realizată în conformitate cu programa actuală, aprobată prin O. M. nr. 5003/02. 12. 2014, aplicând viziunea interdisciplinară integrată, cu accent pe comunicare și urmărind succesiunea temelor din manualul de „Limba și literatura română. Clasa a III-a“.
Înțelegerea textelor literare și aprofundarea noțiunilor învățate se realizează prin modalități moderne, atractive și antrenante: dialoguri, metoda ciorchinelui, diagrama Venn, cvintete, cadrane, brainstorming, metoda cubului, Explozia stelară. Totodată, „Clubul de lectură“ propune texte plăcute, interesante, care să stârnească interesul pentru lectură al micilor cititori. Menirea textelor selectate este de a deschide noi orizonturi imaginaţiei, aducând o preţioasă contribuţie la dezvoltarea proceselor de cunoaştere, a proceselor afective, la formarea trăsăturilor de voinţă şi caracter, la formarea personalităţii copiilor.
Varietatea exercițiilor și a rubricilor propuse – pe teme familiare copiilor – îi ajută pe elevi în dobândirea competențelor de comunicare, de receptare corectă a mesajului oral sau scris, prin folosirea corectă a cuvintelor și exprimarea adecvată în situații concrete de comunicare, precum și în scrierea creativă pe diverse teme.

Autori: Carmen Iordăchescu, Rodica Dinescu, Daniela Stoica, Carmen Minulescu

Caracteristici: format 20. 5 X 26 cm, ilustratii, bicromie, 196 p.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0203 sec