Rusia in secolul XX

Rusia in secolul XX
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-728-612-3
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 512
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Rusia a avut parte de un secol XX violent si tumultuos, marcat de invazii, ridicarea si prabusirea unui regim totalitarist si tulburari interne. De la Nicolae al II lea si pana la Vladimir Putin, Rusia in secolul XX, scrisa intr-un stil accesibil si penetrant, reprezinta o incursiune intr-un secol de framantari din interiorul Rusiei, dar si privite intr-un context global.

Acoperind perioada 1894–2008 si incorporand biografiile unor personaje importante, David R. Marples utilizeaza noi descoperiri din arhive si rezultatele unor cercetari recente pentru a zugravi un tablou complet al perioadei, inclusiv:


Revolutia din Octombrie;

Noua Politica Economica si ascensiunea lui Stalin;

Marea Epurare si Marele Razboi pentru Apararea Patriei;

Reformele si politica externa ale lui Hrusciov;

Regimul Brejnev;

Gorbaciov, glasnost si perestroika;

Declinul economic si revenirea Rusiei postsovietice;

Problemele culturale, cu accent deosebit asupra realismului socialist.


Rusia in secolul XX este un ghid complet si actualizat pentru toti cei care doresc sa descopere complexitatile trecutului fascinant al Rusiei.


David R. Marples este profesor universitar emerit la Catedra de istorie si clasicism a Universitatii Alberta din Canada. A publicat douasprezece carti despre Rusia, Ucraina si Belarus contemporane, printre care Lenin’s Revolution: Russia 1917–1921 (2000) si The Collapse of Soviet Union, 1985–1991 (2004).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.069 sec