Rudolf Steiner si Evanghelia a Cincea

Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2013
Pagini: 208
Format: 13x20

DESCRIERE

Evanghelia a Cincea a însemnat un enorm dar spiritual nu numai pentru antroposofie, ci şi pentru creştinism: o descriere concretă, sensibilă a Misteriului de pe Golgota.

Rudolf Steiner a susţinut conferinţe despre Evanghelia a Cincea în mai multe oraşe germane, dar în fiecare dintre acestea a întâmpinat aceeaşi „apatie”.

În cartea sa, Peter Selg spune povestea acestor conferinţe, a contextului în care au avut loc şi a celor mai importante episoade. El pune în context citatele şi le explică într-un mod profund şi accesibil.

Cartea este un ghid util de meditaţie pentru cei care au citit deja conferinţele lui Rudolf Steiner despre Evanghelia a Cincea, iar pentru cei care nu le-au citit încă este un îndemn la lectură. Cei nefamiliarizaţi cu gândirea lui Rudolf Steiner, dar care caută o cale către Iisus Christos şi creştinism, vor descoperi o nouă perspectivă de abordare.


Cuvânt înainte/9
1. „Eram dator Evangheliei a Cincea, care îmi este sfântă”. Rudolf Steiner şi conferinţele despre Evanghelia a Cincea/13
2. „Realităţi din viaţa lui Christos Iisus”. Din conţinutul Evangheliei a Cincea/ 53
3. „Relele stăpânesc”. Întreruperea conferinţelor/143
Note/159
Bibliografie/202
Bibliografie Suplimentară/207


Peter Selg s-a născut la Stuttgart (1963) şi a studiat medicina la Witten-Herdecke, Zürich şi Berlin. Până în anul 2000 a lucrat ca medic-şef al departamentului de psihiatrie juvenilă din Spitalul Herdecke din Germania. În prezent este directorul Institutului pentru Cercetări Fundamentale în Antroposofie „Ita Wegman” din Arlesheim, Elveţia, şi profesor de medicină la Universitatea Alanus de Arte şi Ştiinţe Sociale (Germania). Peter Selg conferenţiază în mod frecvent şi este autorul a numeroase cărţi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0128 sec