ROMANII, UN VIITOR PREVIZIBIL?

ROMANII, UN VIITOR PREVIZIBIL?
Preț: 72,75 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 274
Format: 14,5x20,5
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Un proverb romanesc spune ca "adevarul umbla cu capul spart".

Care este adevarul despre noi romanii?
Care ne sunt resursele, limitarile si aspiratiile?
Care sunt principalele diferente între romani

Iata cateva intrebari la care cautam raspunsuri in cartea "Romanii, un viitor previzibil?"
Lucrarea prezinta caracteristicile culturale ale angajatilor romani si impactul acestora in viata personala si profesionala. Studiul a fost realizat de compania de consultanta si training Result Development pe 1132 romani, marea majoritate fiind angajati, cu studii superioare.

Resursele definitorii ale romanilor: creativitatea, inteligenta, independenta, spiritul de familie, dorinta de schimbare si criticismul sunt puse in umbra de propriile lor limitari: dorinta de putere, tendinta spre barfe, tendinta de a invidia, pasivitatea, fatalismul si resemnarea. Iar viitorul romanilor ni se dezvaluie de propriile aspiratii: perfectionismul, competenta si disciplina, deschiderea spre invatare, colaborarea, siguranta, integritatea.


Lucrarea analizeaza diferenta intre romani si occidentali prin formula "magia onestitatii si mitul inteligentei la romani". Daca americanii si europenii se considera mai buni decat ceilalti, dar nu si mai inteligenti, romanii se considera atat mai buni, cat si mai inteligenti.
Dorin Bodea identifica doua pericole ale selfului romanesc cauzate de lipsa de incredere si lipsa de predictibilitate, caracteristici culturale esentiale în constructia unui viitor previzibil.

Aceasta lucrare aduce contributii valoroase in domeniul resurselor umane analizand motivatiile si frustrarile angajatilor romani, modalitatile de autoevaluare si evaluare a celorlalti, oportunitatile de schimbare culturala.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.059 sec