Romanii, Basarabia si Transnistria

Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

La marginea estică a Europei, Transnistria a rămas un teritoriu în care experimentul iniţiat de bolşevici, în 1924, nu a încetat nici astăzi, iar tezele concepute atunci sunt reactivate cu o înverşunare demnă de o cauză mai bună. Un loc în care stereotipurile şi ficţiunile identitare prelungesc mitologia sovietică, un loc în care istoria continuă să fie falsificată sub ochii noştri. (Autorii)

Cred că una dintre concluziile cărţii priveşte responsabilitatea României de a păstra trează în conştiinţa noastră apărarea drepturilor românilor răspândiţi dincolo de frontierele politice. Lucrarea celor doi cercetători, printr-o argumentaţie bogată, făcând trimitere la mai multe documente de arhivă, reprezintă ea însăşi un document de mare valoare, extrem de folositor specialiştilor, mediilor universitare, politice şi sociale. (Dr. Ion Porojan, membru al Asociaţiei Ambasadorilor şi Diplomaţilor de Carieră din România)

Un text bun, documentat. Nu mă îndoiesc că, prin caracterul ei inedit, cartea va prezenta interes şi pentru cititorii şi specialiştii în domeniu de limbă rusă. (Theodor Magder, fost director executiv al Asociaţiei Organizaţiilor şi Comunităţilor Evreieşti din Republica Moldova)

Utilitatea documentară şi ştiinţifică a acestui volum este incontestabilă. Lucrarea se adresează atât specialiştilor, cât şi marelui public, fiind un excelent mijloc de a cunoaşte şi a înţelege mai bine complicata şi atât de controversata problemă transnistreană. (Dr. Ion Constantin, cercetător ştiinţific principal la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului Academia Română)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0160 sec