Romania enigmatica si insolita

Romania enigmatica si insolita
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 304
Categoria: Mister

DESCRIERE

Domnul Dan Braneanu, cunoscut cititorilor romani mai ales prin activitatea de la Magazin Parapsihologic, poseda o vasta documentatie cu privire la megalitii din Romania, precum si la cele o mie si unu de mistere de pe teritoriul nostru national.

Care editura se incumeta sa lanseze un best-seller cu titlul "Cele o mie de mistere ale Geto-Daciei"!

Plecand de la ideea formulata de Pavel Corut cu mult timp inainte, oferim publicului cititor un bogat material despre locuri din Romania incarcate de mister si/sau insolit.

Realizarea acestei cărţi a implicat unele dificultăţi inerente, destul de greu sesizabile la o primă vedere:

Unele subiecte sunt extrem de greu de abordat sintetic într-un cadru restrâns. Zone precum Corbi şi Cetăţeni (Argeş) sau Pădurea Hoia Baciu (Cluj) sunt uşor de desfăşurat pe zeci de pagini; a prezenta sintetic, dar relevant, întreaga zonă în (maximum) câteva zeci de rânduri este într-adevăr o probă de foc.

Multe date proveneau din materiale de presă cu o credibilitate mediocră (eufemistic vorbind). Cele care nu au putut fi verificate din surse independente nu şi-au găsit locul în această carte, deşi este posibil, ipotetic vorbind, ca unele dintre ele să fie reale şi valabile.

O mare parte din Arhiva Dan Comeliu Brăneanu se referă la anumite locaţii greu localizabile în teren (de exemplu sculpturi megalitice vag clasificate pe masive montane şi grupe de munţi)…


Fragmente din carte:

…în concepţia magică, umbrei trebuie să i se acorde toată atenţia, căci simpla străpungere a acesteia, de pildă, era creditată ca fiind un pericol pentru cel căruia îi aparţinea.

Cazuri foarte pitoreşti se pot găsi în tradiţiile multor populaţii străvechi. în acest sens, la chinezi, când se punea capacul la sicriul unui mort, cei care nu erau prea apropiaţi familiei se retrăgeau, astfel încât umbra lor să nu fie şi ea închisă în sicriu.

La fel, şi din aceleaşi motive, se proceda atunci când sicriul era coborât în groapă. Cei care efectuau operaţia îşi luau măsuri speciale de protecţie, respectiv de „legare" a propriei umbre de corp printr-o înfăşurare foarte strânsă a mijlocului cu o bucată de pânză.

La indieni, un personaj istoric, împăratul Sankara, aflându-se în Nepal şi fiind în conflict cu Marele Lama, a vrut să-i dovedească acestuia calităţile sale extraordinare, efectuând un zbor în aer.

Greşeală fatală, căci, în umbra lăsată pe sol, adversarul său a înfipt un cuţit, iar împăratul, cu puterea astfel „furată", a căzut ucis, zdrobindu-se de pământ şi la alte populaţii arhaice se practica „agresarea" umbrei unei persoane pentru a o răni, a o îmbolnăvi, şi chiar a o ucide, ceea ce de multe
ori se şi întâmpla, fie prin autosugestie, fie din pricina unor mecanisme magice pe care nu le intelegem nici astăzi.


Umbra anumitor persoane malefice era de asemenea evitată, căci putea produce neplăceri. Este cazul femeilor îndoliate, explicaţia părând a fi evidentă, ţinând seama de starea lor sufleteasca

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec