Riscurile accentuării punctelor forte

Riscurile accentuării punctelor forte
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 256

DESCRIERE

DESCOPERIŢI JUMĂTĂŢILE DE ADEVĂR ŞI PERICOLELE ASCUNSE

O marotă populară în prezent, derivată din teoria managementului actual, spune că: “E o greşeală să încerci să corectezi slăbiciunile; cultivă, mai bine, atuurile.” Dar se întrevăd anumite jumătăţi de adevăr şi unele pericole ascunse, în spatele acestei filozofii seducătoare.

Cartea de faţă adună între paginile sale o serie de eseuri, scrise de câţiva pionieri care au contribuit la conturarea managementului modern. Ei îşi dezvăluie aici preocupările şi oferă sfaturi remarcabile pentru valorificarea atuurilor personale – fără a cădea în capcana reţetelor exagerate, simpliste sau naive.Veţi afla că...

• Cei mai mulţi manageri nu sunt înzestraţi cu acele trăsături de lider de care companiile lor au nevoie pentru a fi competitive.

• Stăpânirea artei de a conduce alţi oameni presupune să înveţi să faci şi ceea ce nu vine în mod natural.

• Focalizarea pe atuuri poate duce la stagnare, inhibând învăţarea şi dezvoltarea personală.

• Calităţile umane pot deveni, în mod ironic, slăbiciuni, prin folosirea lor până la uzură şi prin excesul de încredere generat.

• Ignorarea slăbiciunilor este o strategie fatală din perspectiva gestionării carierelor şi a talentelor.

• Roadele muncii unor manageri talentaţi, dar provocatori, înglobează o intrinsecă latură întunecată.Fiind scrisă pentru manageri, consultanţi în management, instructori de personal şi specialişti în resurse umane, această carte nu propune remedii rapide, soluţii-minune sau căi rapide spre succes. În schimb, pune la dispoziţie raţionamente echilibrate, strategii fundamentate pe cercetări ştiinţifice, dar şi tehnici testate – care, împreună, îi pot ajuta pe manageri să devină lideri autentici.

„Rareori se întâmplă să găseşti o lucrare ce abordează un subiect atât de complex într-o manieră nuanţată şi pătrunzătoare, gestionând ideile atât de clar, logic şi bine ţintit. Această carte depăşeşte cu adevărat starea curentă a teoriei şi practicii în leadership.”

Dr. David B. Peterson
Senior Vice President,
Personnel Decisions International

„Focalizarea exclusivă asupra atuurilor personale te aduce în situaţia unui zbor fără busolă. Cultura organizaţională axată pe dezvoltare de la GE i-a ajutat pe piloţii noştri să-şi înţeleagă atât atuurile, cât şi slăbiciunile (care pot fi, literalmente, fatale). Recomandările echilibrate din cartea de faţă sunt exact cele pe care piloţii noştri corporatişti le urmează întotdeauna – pentru siguranţă, confort şi rezistenţă, de la decolare până la aterizare.”

John A. Joyce

Former Chief Pilot,

General Electric CompanyRobert B. Kaiser (coordonatorul cărţii) şi-a început cariera la Center for Creative Leadership. În 1997, el s-a alăturat echipei de la Kaplan DeVries, pentru a contribui la extinderea cercetărilor firmei şi a capacităţilor de dezvoltare ale acesteia. În 2005, a fost numit acolo partener.

Este un remarcabil expert în leadership. A publicat sau susţinut peste 100 de articole şi prezentări, ideile sale fiind promovate atât în revistele academice şi de afaceri, cât şi în conferinţe şi seminarii. Domeniile sale de interes se referă, în principal la: leadership, evaluare de personal, selecţie şi dezvoltare a pesonalului executiv.

Kaiser este coautor, împreună cu Robert Kaplan, al instrumentului Leadership Versatility Index®, folosit pentru obţinerea feedbackului la 360 de grade, o inovaţie radicală pentru care a primit în Statele Unite trei brevete de invenţie.

Este un practician activ în domeniul său, întocmind evaluări şi oferind consultanţă pentru lideri şi echipele acestora. A instruit nenumăraţi manageri de nivel ierarhic mediu, dar şi directori executivi de top – provenind atât din companii incluse în topul Fortune 100, cât şi din firme mai mici. De-a lungul timpului, s-a specializat în sprijinirea echipelor executive de top pentru tranziţiile cu mare potenţial în carieră.

De asemenea, Kaiser ajută companiile să încadreze, să analizeze şi să rezolve probleme de leadership – de la crearea unor modele corporatiste de leadership menite să restructureze procesul de evaluare a personalului, până la ghidarea procesului de succesiune pentru funcţia de CEO şi la consiliere pentru atingerea obiectivelor strategice de afaceri. Printre cei cu care a colaborat, se numără: Motorola, Unilever, Tyco Electronics şi ConAgra Foods.

Kaiser este pasionat de munca sa, organizând conferinţe, coordonând editarea unor cărţi şi reunind frecvent gânditori de seamă în domeniu, pentru a susţine comunicarea ideilor lor.

Deţine o diplomă universitară în psihologie, dar a studiat şi sociologia. De asemenea, a finalizat un master în psihologie industrială şi organizaţională, în cadrul Illinois State University.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.021 sec