Reţete de casă cele mai bune murături, gemuri şi conserve

Reţete de casă cele mai bune murături, gemuri şi conserve
Preț: 29,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Pagini: 155
Format: 16,5x23,5

DESCRIERE

E cât se poate de evident că, din cele mai vechi timpuri, conservarea hranei a fost o necesitate.
În antichitate se foloseau metode de întârziere a degradării alimentelor – adăugarea unor răşini şi sigilarea vaselor de depozitare (amfore) cu ceară sau bitum. Interesant este că anticii deja descoperiseră că nu doar sarea şi oţetul blochează dezvoltarea bacteriilor, ci că şi zahărul are acelaşi efect, adăugat în cantitate mare.
În Evul Mediu, găsim pentru prima dată folosită pe scară largă conservarea prin frig – acolo unde clima o permitea, se depozita gheaţă pentru tot anul, în peşteri, grote sau în gheţării săpate adânc în sol.
În 1795, armata franceză a anunţat că oferă un premiu de 12. 000 de franci celui care furnizează o metodă nouă şi eficientă pentru conservarea alimentelor pe termen lung. Un bucătar, pe nume Nicolas Appert şi-a pus la punct metoda şi a primit premiul. În onoarea lui, metoda a fost numită apertizare.
Astfel, posibilităţile conservării au devenit nelimitate. Cele mai interesante, complicate şi nebănuite combinaţii culinare au apărut pentru a încânta gusturile cele mai fine. Încet, încet conservarea alimentelor a trecut de la stadiu de necesitate la cel de artă, numărul reţetelor de murături, gemuri si conserve crescând exponenţial cu rafinarea gusturilor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.043 sec