Repere ale activitatii biroului notarial. Redactarea inscrisurilor. Procedurile notariale. Activitatea de secretariat

Repere ale activitatii biroului notarial. Redactarea inscrisurilor. Procedurile notariale. Activitatea de secretariat
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011
Pagini: 448
Format: 17x24
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Data aparitiei: Iunie 2011


Descriere: Astăzi, la mai mult de 15 ani de la apariţia Legii nr. 36/1995, activitatea notarială are nevoie nu de tipare, ci de flexibilizare, problematizare, diversificare a soluţiilor pentru nevoile juridice actuale, adaptare la soluţiile legislative în continuă schimbare.

Desigur că modele au o valoare importantă de iniţiere a începătorului asupra reperelor fundamentale ale operaţiunilor notariale, fie el nou angajat al biroului notarial sau notar debutant, dar ceea ce autorii şi-au dorit prin realizarea acestei scrieri a fost mai degrabă, iniţierea unui dialog mai larg şi poate mai substanţial în privinţa transformării experienţei şi inteligenţei notariale în acea eleganţă juridică necesară astăzi pentru impunerea unor noi standarde de apreciere a profesiei şi utilităţii acesteia în societatea noastră.

În acest sens, prezenta lucrare "Repere ale activitatii biroului notarial. Redactarea inscrisurilor. Procedurile notariale. Activitatea de secretariat" şi-a dorit să abordeze în mod quasi-exhaustiv activitatea notarială: pornind de la laborioasa redactare a înscrisurilor referitoare la actele notariale, am trecut prin procedurile notariale cele mai noi cum sunt divorţul şi am încheiat cu activităţile de secretariat sau de efectuare a înscrierilor în registrele notariale, arhivare, interogare a registrelor electronice etc.

Având în vedere că prezenta lucrare nu este una de popularizare a activităţii notariale, adresându-se unui public avizat, nu am complicat lucrarea cu trimiteri repetate la modificările legislative survenite în timp, ci am prezentat întotdeauna forma la zi a actelor normative.

Lucrarea "Repere ale activitatii biroului notarial. Redactarea inscrisurilor. Procedurile notariale. Activitatea de secretariat" cuprinde ultimele modificări şi completări aduse prin Legea nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, precum şi prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 81/C/2011 privind completarea Regulamentului de punere în aplicare a Legii notarilor publici şi a activităţii notariale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec