Renunțarea la aplicarea pedepsei. Amânarea aplicării pedepsei

Renunțarea la aplicarea pedepsei. Amânarea aplicării pedepsei
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2014
Pagini: 250
Categoria: Penal

DESCRIERE

Lucrarea de fața constituie o cercetare cuprinzatoare și aprofundata a doua noi instituții: renunțarea la aplicarea pedepsei și amanarea aplicarii pedepsei, astfel cum acestea sunt conturate de noul Cod penal, a carui recenta intrare in vigoare, ca element central al „pachetului reformei penale”, constituie un moment unic in viata oricarui jurist, ce prilejuiește aprinse dezbateri doctrinare și jurisprudențiale.

Din perspectiva actualitații temelor abordate, principalii destinatari ai lucrarii sunt practicienii, care, in lipsa unor explicatii privind maniera in care functioneaza (sau ar trebui sa functioneze) textele de lege, atat din punct de vedere substanțial, cat și prin corelare cu textele noului Cod de procedura penala, trebuie sa depuna un efort sporit de asimilare.

Pe tot parcursul studiului sunt oferite explicatii pe marginea noilor instituții, insistandu-se in mod deosebit asupra prezentarii comparative a actualei, respectiv a vechii reglementari. Nu au fost excluse insa referirile la practica judiciara, astfel ca in cuprinsul analizei sunt presarate și comentate solutii jurisprudentiale recente ale instantelor nationale. Pe langa trimiterile de drept comparat la legislațiile ce au constituit sursa de inspirație a legiuitorului, sunt aduse in discuție aprecieri asupra oportunitații reglementarii și aspecte considerate susceptibile de rezerve sau imbunatațiri.

Autorii spera ca acest demers constituie cel puțin o sursa de inspirație pentru reflecțiile și studiile viitoare, ce vor duce mai departe știința dreptului.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.067 sec