Remedii naturiste pentru oase si articulatii

Remedii naturiste pentru oase si articulatii
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Pagini: 144
Format: 13x20

DESCRIERE

Remedii naturiste pentru oase si articulatii. O abordare naturala pentru tratarea artritei, osteoporozei, tendinitei, mialgiei si bursitei - David Hoffmann

Autorul lucrarii de fata, David Hoffmann va prezinta cele mai bune remedii naturiste si modul in care trebuie folosite.

Veti gasi, de asemenea:

• Explicatii clare referitoare la modalitatile de integrare a plantelor medicinale in regimul zilnic, in scopul prevenirii afectiunilor oaselor si articulatiilor;

• O privire de ansamblu asupra afectiunilor sistemului musculo-scheletal, de la artrita la osteoporoza, precum si remediile naturiste pentru fiecare boala in parte;

• Un ghid de la A la Z al celor mai utile plante medicinale pentru sistemul musculo-scheletal, impreuna cu instructiuni de preparare si dozare.

Fragmente:

…în general, plantele medicinale antiinflamatoare se împart în câteva categorii distincte, fiecare acţionând intr-un mod diferit. Totuşi, reţineţi faptul că actiunea oricărei plante nu implică doar un anumit constituent chimic al său. Ţinând cont de această perspectivă holisti-că, haideţi să aruncăm o privire asupra acestor grupuri.

Antiinflamatoare pe bazâ de salicina

Multe plante conţin substanţe chimice asemănătoare aspirinei, care se numesc salicilaţi. Trebuie menţionat că, iniţial, aspirina a fast sintetizată din plante. De fapt, şi numele aspirină provine din denumirea latină a creţuştei, Spiraea. Cuvântul salicilat derivă din numele in latină a sălciei, Salix.

Antiinflamatoarele care conţin saiicină sunt foarte eficiente in calmarea durerilor artritice, dar fără să aibă şi efectele secundare ale aspirinei, ca de exemplu probleme abdominale. (Creţuşca, plantă bogată în salicilaţi, poate fi utilizată pentru a opri hemoragia abdominală uşoară, chiar dacă salicilaţii sunt cei care pot provoca în general o asemenea hemoragie.)

Alte plante bogate în constituenţi antiinflamatori sunt mesteacănul, călinul american, scoarţa de salcie, spânzul şi multe specii de plop.

Antiinflamatoare pe bază de fitosterol

Unele plante medicinale conţin substanţe chimice care sunt me-tabolizate în organism şi transformate în molecule steroidale care luptă împotriva inflamatei. (Ca şi aspirina, steroizii au fost sintetizaţi iniţial tot din materie vegetală.)

Aceste molecule steroidale se aseamănă cu cele din medicamentele alopate, dar utilizarea lor e mai sigură. Printre plantele medicinale care se încadrează in această categorie enumerăm bupleurum, lemnul-dulce şi ignamul sălbatic.

Antiinflamatoare pe bază de uleiuri esenţiale

Multe dintre plantele aromatice care conţin uleiuri esenţiale benefice au efect anriinflamator. Unul dintre cele mai bune remedii din această categoric este muşeţelul, bogat în terpene (un tip de hidrocarbură), precum bisabolol şi camazulenă. Gălbenelele şi sună-toarea sunt şi ele binecunoscute pentru conţinutul bogat în uleiuri volatile, care calmează şi reduc inflamaţia.

Antiinflamatoare pe bază de răşini

Multe plante care conţin răşini reduc inflamaţia în anumite zone ale corpului, iar de multe ori au ca efect secundar inflamarea stomacului. Acest fapt a limitat utilizarea lor, dar sunt de ncinlocuit în tratamentul anumitor afecţiuni artritice. Printre ele se numără trifoiştea de baltă, gheara-diavolului şi guaiacul.

Alte tipuri de antiinflamatoare

Tipic remediilor naturiste, multe dintre plantele cu efect antiin-flamator nu au nici o bază chimică clară pentru acţiunile lor. Dar aceasta dovedeşte încă odată că pentru o sănătate şi o stare generală de bine este nevoie şi de altceva in afară de proprietăţi farmaceutice!

Dintre numeroasele remedii care se încadrează în categoria „şi altele“, cele mai semnificative plante sunt lumânarelele. Plantele medicinale balsamice au de multe ori un efect aparent antiinflama-tor, dar ele nu fac decât să calmeze suprafeţele inflamate, în loc să reducă reacţia de inflamare a celulelor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.057 sec