Regimul juridic al starilor exceptionale. Dictatura constitutionala la intersectia cu democratizarea armatei

Regimul juridic al starilor exceptionale. Dictatura constitutionala la intersectia cu democratizarea armatei
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 280
Format: 14,5x20
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Data aparitiei: August 2011

Atunci când miza este existenţa naţiunii, statul democratic nu poate supravieţui dacă exclude dictatura. Acesta este un adevăr periculos dar inevitabil. El nu poate fi ignorat.

Dictatura constituţională, departe de a fi o contradicţie în termeni, este o formă de guvernare în care, în timpul unei stări excepţionale, se exercită puteri dictatoriale. Dictatura nu este absolută, iar autoritatea dictatorului este limitată de către constituţie.

În ceea ce priveşte restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi pentru apărarea securităţii naţionale, lucrarea de faţă investighează minuţios modul în care este reglementat regimul stărilor excepţionale în diferite state, în dreptul internaţional şi în jurisprudenţa şi practica instanţelor şi ale altor organe ale Convenţiei europene şi prezintă constatări, deducţii şi raţionamente în acest domeniu.

Lucrarea "Regimul juridic al starilor exceptionale" este, cu siguranţă, o provocare la adresa specialiştilor, prezentând, pe de o parte, în mod critic şi curajos, deficienţe, disfuncţionalităţi sau stângăcii într-un domeniu de importanţă vitală pentru stat - securitatea naţională. Pe de altă parte, prin cercetarea unor zone neexplorate îndeajuns, până acum, studiul evidenţiază o serie de idei de avangardă şi lansează propuneri valoroase, care aprofundate, chiar cu riscul de a fi contrazise, vor conduce la elaborarea unei doctrine consistente şi eficiente în domeniu.

Teodor Frunzeti

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.056 sec