Redirect. Noua stiinta a schimbarii psihologice

Redirect. Noua stiinta a schimbarii psihologice
Preț: 40,50 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-111-384-5
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 352
Format: 13x20

DESCRIERE

Bazandu-se pe cele mai recente studii in domeniul psihologiei sociale, Timothy Wilson ne demonstreaza in aceasta carte ca multe din credintele si actiunile noastre de bun simt nu sunt de fapt ceea ce ne dorim a fi. Multe dintre programele noastre sociale si de educatie, dintre interventiile noastre si tehnicile de terapie au efectul contrar celui asteptat si adesea fac mai mult rau decat bine. Plecand de la propriile sale cercetari, Wilson ne arata cum cheia pentru a ne transforma viata este redirectionarea credintelor si a conceptiilor noastre despre noi si lume, editarea naratiunilor care ne conduc viata. Cartea ne dezvaluie un mod cu totul nou de a intelege comportamentul uman. Subiectele abordate pe parcursul cartii sunt deosebit de actuale si complexe, atingand in mod direct cititorul: trauma, actele de delicventa ale copiilor nostri, pactele de sarcina dintre adolescente, programele de prevenire a consumului de alcool si droguri, starea personala de fericire, prejudecatile si presiunea sociala etc.

Lucrul cel mai important pe care trebuie sa il invatam este ca schimbarea este posibila si se poate atinge usor, dar numai atunci cand stim ce anume sa schimbam si in ce directie, bazandu-ne, nu pe intuitie si sfaturi sau idei de bun simt, ci pe interventiile ale caror efecte au fost confirmate stiintific. Wilson ne arata ce anume functioneaza, ce nu si de ce si ne demonstreaza ce efecte remarcabile pot avea asupra noastra micile schimbari in modul nostru de a interpreta lumea.

*

„Redirect este o carte magnifica! In modul sau unic si captivant, Wilson arata cum tehnici simple pot promova schimbari personale majore si de durata.”

(Carol S. Dweck, autoarea cartii Mindset)

*

„Cu un stil narativ abil, o metafora care sustine schimbarea psihologica (editarea povestii personale) si angajamentul hotarat de a ramane de partea dovezilor stiintifice, Timothy Wilson a contribuit in mod remarcabil la cunoasterea umana.”

(Robert B. Cialdini, autorul cartii Influence)CUPRINS

CAPITOLUL 1:
Redirectionare: Mici modificari, Schimbari de durata

CAPITOLUL 2:
Test, Test. Functioneaza?

CAPITOLUL 3:
Modelarea Naratiunii: imbunatatirea Starii Personale de Bine

CAPITOLUL 4:
Modelarea Naratiunilor Copiilor Nostri: Sa Devenim Parinti mai Buni

CAPITOLUL 5:
Spuneti doar...Voluntariat: Prevenirea Sarcinilor la Adolescente

CAPITOLUL 6
incurajarea prin frica: (Scared crooked) Reducerea Violentei la Adolescenti

CAPITOLUL 7:
Toata lumea o face...Sau nu? Reducerea Abuzului de Alcool si Droguri

CAPITOLUL 8:
Cu siguranta ca ei n-or sa ma placa-Sau ma insel? Diminuarea Prejudecatilor

CAPITOLUL 9:
Este Vorba despre Mine, Nu despre Grupul meu: Diminuarea decalajului dintre rezultate

CAPITOLUL 10:
Schimbare Sustenabila: Gasirea de Solutii

Multumiri

Note

Bibliografie

Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0148 sec