Reconstructia libertatii

Reconstructia libertatii
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2008
Pagini: 220
Format: 13x20
Categoria: Business

DESCRIERE

"De la ecologie la şosele, de la dreptul natural de secesiune la bani şi activităţile bancare, de la şcoli la producţia de lege şi ordine, Walter Block este un virtuoz al pledoariilor implacabile, bazate pe logica acţiunii umane, pentru superioritatea ordinii neadulterate politic a proprietăţii private faţă de orice aranjament alternativ posibil. În această epocă a ingineriei sociale pseudo-ştiinţifice, pseudo-culturale şi pseudo-spirituale deşănţate, a agresiunii etatiste generalizate împotriva persoanei şi a oricărei forme de comuniune interpersonală autentică, ieşită din deplina libertate a fiecărui ins, profesorul Block se numără, asemenea mentorului său Murray N. Rothbard, titanul american al Scolii austriece de drept şi economie, printre cei care nu înţeleg să cedeze nici un pas în bătălia de la Termopilele libertăţii." DAN CRISTIAN COMĂNESCU
Institutul Ludwig von Mises – România

"Libertarianismul, care identifică societatea decentă cu ordinea proprietăţii private, este o filosofie a păcii, care nu e pacifistă: ea acceptă violenţa, însă numai ca răspuns la agresiunea iniţiată de alţii.
Ca stil intelectual, libertarienii invocă logica pentru a revendica, prin dezvoltarea consecventă a consecinţelor bunului-simţ, adevărul pe care lenea mentală şi proastele obişnuinţe l-au deformat până la nerecunoaştere. Libertarianismul este filosofia politică a principiilor evidente, proclamate prin consecinţele lor ignorate (de leneşi, neatenţi ori uituci), nesocotite (de cei incapabili de logică) ori respinse în mod furios (de socialişti).
Libertarianismul este, dintre toate leacurile contemporane împotriva lenei de a gândi, terapia cea mai eficace pe care o cunosc."
HORIA-ROMAN PATAPIEVICI
Institutul Cultural Român

"Strălucitul Walter Block are de înfruntat un dezavantaj teribil: este cel mai prolific dintre economiştii „austrieci“ contemporani, iar muntele academic pe care l-a clădit în timp este greu de luat în piept pentru cititorii ce descoperă şcoala austriacă. Editorii acestui volum s-au îngrijit de această dificultate selectând o mostră relevantă de Blockonomie. Savuraţi-o cu folos!"
JÖRG GUIDO HÜLSMANN
Profesor de Economie, Universitatea din Angers, Franţa

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec