Realizarea scopului si a regulilor de baza ale procesului penal prin metode si tehnici ale criminalisticii

Realizarea scopului si a regulilor de baza ale procesului penal prin metode si tehnici ale criminalisticii
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 304
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Lucrarea Realizarea scopului si a regulilor de baza ale procesului penal prin metode si tehnici ale criminalisticii reprezinta teza de doctorat a domnului dr. Nicolae Grofu, elaborata sub conducerea stiintifica a domnului prof. univ. dr. George Antoniu, la Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane.

Teza de doctorat este cantonata intr-un domeniu apartinand deopotriva dreptului procesual penal si criminalisticii, deosebit de important atat din punct de vedere teoretic, cat si practic, subiectul fiind de incontestabila actualitate.

Studiind o bogata literatura de specialitate, romana si straina, precum si jurisprudenta in materie, autorul a reusit sa elaboreze o lucrare de cercetare stiintifica de dimensiunile unei monografii caracterizate prin acuratetea stiintifica a informatiilor oferite, prin originalitate, contributia personala a autorului fiind permanent prezenta, prin propunerile de lege ferenda, dar si prin modul de identificare a problemelor relevante din punct de vedere teoretic si practic. In aceeasi ordine de idei, contributia incontestabila a autorului consta in aranjarea in succesiune logica a institutiilor juridice tratate si, in egala masura, in stilul clar si precis precum si in forma de prezentare a ideilor.

Lucrarea Realizarea scopului si a regulilor de baza ale procesului penal prin metode si tehnici ale criminalisticii este valoroasa din punct de vedere stiintific si prin tratarea interdisciplinara a diferitelor aspecte privitoare la realizarea scopului si a regulilor de baza ale procesului penal prin metode si tehnici ale criminalisticii, precum si prin prezentarea din perspectiva dreptului comparat a problematicii supuse analizei.

Un alt aspect care conduce la concluzia ca suntem in prezenta unei adevarate lucrari de cercetare stiintifica rezida in metodologia cercetarii, autorul reusind sa realizeze o analiza profunda a problematicii, depasind cadrul expozitiv. De altfel, propunerile de lege ferenda sunt intemeiate pe o profunda analiza a legislatiei interne, a reglementarilor la nivel european si international.
Date tehnice

Titlu: Realizarea scopului si a regulilor de baza ale procesului penal prin metode si tehnici ale criminalisticii
Pret: 35,00 RON
ISBN: 978-973-127-909-1
Format: A5
Pagini: 304

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 19.749 sec