Războiul lui Spartacus - Barry Strauss

Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-7346-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 296
Format: 13x20

DESCRIERE

Războiul lui Spartacus - Barry Strauss

 
... Lucius Cossinius era gol-puşcă. Senator, comandant şi locţiitor al generalului Publius Varinius, Cossinius purta de obicei o armură completă şi o mantie roşie, prinsă cu o broşă de bronz pe umărul drept. Însă acum făcea baie. O baie era un lux în vremuri de război, dar neîndoielnic o ispită aproape irezistibilă după ce ai condus în marş două mii de oameni.
 
În timp ce se apropia, Cossinius zărise cum sclipea bazinul din grădina unei vile din Salinae — „Salina“, situată lângă o lagună de pe coastă în apropiere de Pompeii. În depărtare se afla Vezuviul, pe atunci un vulcan încă inactiv, cu coastele lui abrupte acoperite de pini şi fagi, de livezi prea pline de mere şi vii din strugurii cărora se făcea un vin destul de bun pentru masa unui senator; prin partea locului mişunau puzderie de iepuri, cârtiţe şi pârşi, din care localnicii îşi găteau aperitivele preferate.

În vreme ce Cossinius lăsase garda jos, inamicul se pregătea de atac. Sclavii, gladiatorii şi barbarii fugari nu erau decât o gloată înarmată, dar în acea vară învinseseră deja Roma de două ori. Conducătorul lor era pe cât de şiret, pe atât de puternic, la fel de experimentat pe cât era de viteaz, iar vorbele lui de îmbărbătare oţeleau şi sufletul cel mai sfios. Era Spartacus.

A fost probabil doar o avertizare grăbită, poate un centurion care a dat alarma ori strigătele soldaţilor. Cossinius, ne putem imagina, a ieşit în grabă din apă şi a încălecat înainte ca sclavul lui să fi isprăvit de aranjat mantia stăpânului. Cu toate acestea, oamenii lui Spartacus au năvălit în grădina vilei atât de repede, încât Cossinius abia a reuşit să scape cu viaţă. Nu însă şi proviziile sale, pe care inamicul le-a capturat, urmând ca ele să hrănească acum forţele rebele...
 
CUPRINS:
 
Cronologie    9
Nota autorului    15
Introducere    17
Evadarea
1.    Gladiatorul    29
2.    Femeia tracă    48

RĂZBUNAREA
3.    Pretorii     71
4.    Călăuzele    92
5.    Stoicul     113

Retragerea
6.    Decimatorul    139
7.    Piratul    155
8.    Pescarul    169

PÂNĂ LA MOARTE
9.    Femeile celte    187
10.    Spartacus    200
11.    Invingătorii    219

Concluzie    233
Glosar de nume importante    247
Note privind sursele bibliografice     251
Note    269
Mulţumiri     281
Indice selectiv    283

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0167 sec